Petri Kontiolalla perhosia vatsassa tuijotuskilpailun jälkeen: "Mennään syvään päätyyn pää edellä"

Suomen konkarihyökkääjä Petri Kontiola huokaisi, kun jääkiekon MM-välieräottelu Saksaa vastaan päättyi puolustustaistelun jälkeen Leijonien 2–1-voittoon

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

– Hyvä, että päästiin voitolla tänään. Ei missään nimessä ollut helppo ilta, Suomen varakapteeni Kontiola sanoi C Morelle.

Saksa hallitsi peliä monin paikoin. Viimeinen erä oli maalin tappioasemassa olleilta saksalaisilta silkkaa vyörytystä.

– Teimme itsekin vähän itsellemme vaikeaksi tämän illan. Oli taas kuitenkin loistavaa puolustuspelaamista. Hattua pitää nostaa pakeille ja maalivahdille (Jussi Olkinuora). He pelaavat ihan loistavalla tasolla tällä hetkellä, eivät anna yhtään siimaa.

Pelissä hyökkäiltiin viljalti kiekottelevasti viivelähdöin toisen joukkueen keskialueen trapia vastaan.

– Tämä oli tuijotuskilpailu tänään, trap vastaan trap. Aika vaikea, se oli pelkkää chippaamista ja tällaista. Voitettiin tuijotuskisa. Meillä pysyy maltti, ja saatiin tarvittavat maalit, Kontiola ruoti.

"Tulee perhosia vatsaan"

Huomenna sunnuntaina pelattavassa MM-finaalissa Suomi saa vastaansa Kanadan, jonka se löi edellisten MM-kisojen loppuottelussa Slovakiassa kaksi vuotta sitten. Meneillään olevan Riian MM-turnauksen lohkovaiheessa Suomi löi niin ikään Kanadan, tuolloin voittomaalikilpailun jälkeen.

– Huominen tulee aika nopeasti, Kontiola tuumi loppuottelusta.

Mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus toi vettä kielen päälle.

– On se aika hieno homma. Vähän tulee perhosia vatsaan, kun rupeaa miettimään. Mennään syvään päätyyn pää edellä, Kontiola luotaili.

Lue myös:

    Uusimmat