Leijonat taisteli MM-finaaliin! Saksan mieletön paine pakotti Suomen äärimmilleen

Suomi eteni Riiassa jääkiekon MM-kisojen loppuotteluun 2–1-taisteluvoitolla Saksasta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Vaikka Saksa hallitsi avauserässä pelitapahtumia, kliinisesti rokottanut Suomi siirtyi erätauolle 2–0-johdossa Iiro Pakarisen ja Hannes Björnisen maaleilla.

Toisessa erässä Saksan Matthias Plachta kavensi taiston ylivoimalla 1–2:een siniviivalaukauksellaan pelaajaruuhkan takaa. Suomi joutui tämän jälkeen tiukoille, kun Saksa painoi vimmatusti päälle.

Leijonat oli päätöserässä pitkälti puolustuskannalla, kun Saksa piti kiekkoa hallussaan ja vei kaksinkamppailuja raivoisasti edukseen. Leijonat oli paikoin pahastikin lirissä ja joutui äärimmilleen.

Esimerkiksi Marcel Noebels pääsi yrittämään avopaikasta maalin edestä, mutta Suomen maalivahti Jussi Olkinuora piti paineen alla pintansa.

Saksan haettua lopussa tasoitusta ilman maalivahtia kiekko pyöri vinhasti Suomen maalilla, mutta 2–1-lukemat pysyivät kuin noiduttuna taululla.

Suomi kohtaa sunnuntaina loppuottelussa Kanadan, jonka se voitti edellisessä MM-finaalissa kahdenvuoden takaisissa kisoissa Slovakiassa. Saksa pelaa pronssiottelun Yhdysvaltoja vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat