Kanada on lyöty! Leijonat löi vaahteranlehden kanveesiin voittolaukauksilla

Leijonat kohtasi tiistaina jääkiekon MM-kisojen alkulohkon päätöspelissä Kanadan. Leijonat kaatoi Kanadan 3-2 voittolaukauskisan jälkeen.

Kanada aloitti ottelun terävästi, kun Brandon Pirri pääsi iskemään kiekon maaliin vain puolentoista minuutin pelin jälkeen. Pirri ohitti helpon näköisesti Leijonien maalivahti Jussi Olkinuoran. Olkinuora kokosi itsensä nopeasti ja otti avauserässä peräti 17 torjuntaa. Ensimmäisessä erässä ei nähty enempää osumia.

Toisessa erässä Leijonat onnistui tekemään tasoituksen jo reilun minuutin pelin jälkeen. Arttu Ruotsalainen yllätti MM-turnauksen kolmannella maalillaan kanadalaisvahti Darcy Kuemperin. Erän puolivälissä Kanada pääsi pelaamaan ylivoimaa Anton Lundellin istuessa rangaistusaitiossa.

Maxim Comtois siirsi Kanadan johtoon ylivoimalla. Kolmannen erän ainokaista saatiin odottaa pitkään. Tehokaksikko Ruotsalainen-Lundell järjesteli Leijonille tasoituksen tasan neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Ruotsalaiselle pelin toinen osuma Lundellin syötöstä.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, vaikka molemmilla oli useita erinomaisia maalintekopaikkoja. Voittolaukauskilpailussa Leijonat oli parempi lukemin 3-2. Suomalaisista onnistuivat maalinteossa Oliwer Kaski, Saku Mäenalanen ja kaksi maalia ottelussa viimeistellyt Ruotsalainen.

Kanada saa jännittää iltaottelua Latvia-Saksa. Jos jompikumpi voittaa varsinaisella peliajalla, etenee Kanada pudotuspeleihin. Leijonat siirtyi lohkonsa kärkeen kahden pisteen erolla Yhdysvaltoihin, jolla on tiistaina ottelu Italiaa vastaan.

Katso pääkuvan videolta Jussi Olkinuoran ratkaiseva pelastus voittolaukauskisassa.