Oulun puukotuksesta epäilty 15-vuotias oikeuden eteen

Oulun käräjäoikeus käsittelee epäillyn vangitsemista tänään iltapäivällä.

Oulun käräjäoikeudessa käsitellään tänään 15-vuotiaan pojan vangitsemista kauppakeskus Valkean tiistaisen puukotuksen vuoksi. Poliisi epäilee poikaa ulkomaalaistaustaisen miehen murhan yrityksestä. 

Pojan epäillään hyökänneen miehen kimppuun kauppakeskus Valkean käytävällä tiistai-iltana. Poliisi on kertonut, että uhri sai vammoja ylävartalon alueelle, muttei ole hengenvaarassa.

Poliisi on kuullut sekä uhria että epäiltyä.

Mahdollinen rasismi Oulun puukotusten taustalla huolestuttaa poliisia 0:52
Poliisi huolissaan Oulun puukotusten mahdollisesta rasismimotiivista.

Poliisi epäilee motiivia rasistiseksi

Poliisin mukaan viitteitä on siitä, että teolla olisi ollut rasistinen motiivi. Lisäksi pojan epäillään ottaneen vaikutteita kauppakeskus Valkean viimeviikkoisesta puukotuksesta, jossa uhrina oli ulkomaalaistaustainen lapsi.

– Heti tapahtuman jälkeen epäillyn puhutuksessa kävi ilmi teon rasistinen motiivi ja sen myötä epäilys suunnittelusta ja teon vakaasta harkinnasta. Tämän perusteella harkitsimme, että oikeampi nimike on murhan yritys, kertoi rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisilaitokselta STT:lle keskiviikkona.

MTV kertoi torstaina iltapäivällä, että teosta epäilty teinipoika käytti puukotuksessa teräasetta, jossa oli natsien hakaristejä. Pojalla oli myös päällään paita, jossa lukeva saksankielinen teksti ilmensi natsiaatetta. Asian vahvisti MTV:lle rikosylikomisario Kiiskinen. 

Käräjäoikeuden vangitsemisistunto pidetään tänään iltapäivällä kello 13. Epäillyllä ei ole ollut aiempia riita- tai rikosjuttuja vireillä Oulun käräjäoikeudessa.

Millaisiin jatkotoimiin ryhdytään Oulun puukotusten takia? – "Vaikutuksia ympäri Suomea" 2:22
Millaisiin jatkotoimiin ryhdytään Oulun puukotusten takia? – "Vaikutuksia ympäri Suomea".

Lue myös:

    Uusimmat