"On ylimielistä odottaa, että ihminen antaisi pois paikkansa" – jos joku pyytää vaihtamaan paikkaa lentokoneessa, suostutko?

2:50
Yllä olevalla videolla esitellään sisustusta tulevaisuuden lentokoneessa.

Jos joku pyytää paikkaasi lentokoneessa, suostutko vaihtamaan? CN Traveler -sivuston lukijat selittävät, miksi antoivat paikkansa pois – ja miksi eivät vaihda paikkaa missään tilanteessa.

Tulevaisuudessa lisää jalkatilaa? Video näyttää, miltä uudenkarhean lentokoneen sisustus näyttää.

Jos joku pyytää paikkaasi lentokoneessa, suostutko vaihtamaan? Entä, jos kyseessä on lapsiperhe, joka kovasti haluaisi istua yhdessä? CN Traveler -sivusto päätti kysyä lukijoiltaan, vaihtaisivatko nämä paikkaa muiden kanssa.

Osa vastaajista olisi antanut paikkansa pois esimerkiksi perheelle, joka ei muuten saa istua yhdessä. Toisaalta esimerkiksi Finnairin järjestelmä varmistaa, että perheen alle 12-vuotias pääsee istumaan vähintään yhden perheenjäsenen kanssa.

"Nautin ykkösluokan matkan kotiin"

Toisinaan paikan luovuttaminen todella kannattaa: Caitlin antoi lennolla oman paikkansa perheelle, jolla oli pieni lapsi, ja joutui istumaan keskipaikalle.

– Minuutti sen jälkeen, kun olin änkeytynyt uudelle paikalleni, lentoemäntä tuli ja nappasi matkatavarani lokerosta. "Tule mukaani" hän sanoi ja viittoi koneen etuosaan. Nautin ykkösluokan matkan kotiin. Karma todella toimii, Caitlin kuvailee.

"Maisema, joka oli minulle ainutkertainen, ei edes rekisteröitynyt heidän mieliinsä"

Joskus omasta paikastaan todella kannattaisi pitää kiinni. Rioon ensimmäistä kertaa matkustava Erin oli varannut paikan ikkunan äärestä, jotta voisi nauttia maisemista.

Miehensä kanssa matkustanut nainen kuitenkin pyysi häntä vaihtamaan paikkaa, jotta pariskunta voisi istua yhdessä, eikä Erin kehdannut kieltäytyä. Hän joutui takarivin keskelle ilman ikkunanäkymää.

– Tilannetta pahensi se, että nainen miehineen oli Riosta, joten se maisema, joka oli minulle ainutkertainen, ei edes rekisteröitynyt heidän mieliinsä, Erin kuvaa.

Kuka tahansa voisi varata paikkansa etukäteen

Sebastian puolestaan ei tahdo vaihtaa paikkaa muiden kanssa. Yksi syy on se, että tietyn paikan varaaminen saattaa olla maksullista.

– Kun varaan lentoa, ensimmäinen asia, jonka teen, ellei sitä vaihtoehtoa ole matkaa varatessani, on, että soitan lentoyhtiöön ja varaan käytäväpaikan. Se vie minuutteja ja kuka tahansa voi tehdä niin. Jos se ei onnistu, tai unohdat, saat melko varmasti paikan, jonka haluat, jos tulet lähtöselvitykseen tarpeeksi ajoissa, Sebastian vinkkaa.

Norwegian suosittelee, että tietyn paikan saadakseen varaus tulisi tehdä mahdollisimman ajoissa, mutta viimeistään kuusi tuntia ennen lähtöä.

– Kun kaikki nämä vaihtoehdot ovat olemassa, on ylimielistä odottaa, että ihminen antaisi pois paikkansa, jolla hän on valmistautunut istumaan ja josta hän maksoi paljon rahaa, Sebastian sanoo.

"En yritä olla idiootti"

Jos joku ei suostu liikahtamaan paikaltaan, siitä ei kuitenkaan kannata loukkaantua – syyt ovat moninaisia.

– En yritä olla idiootti. Olen hermostunut lentäessäni, kiitos menneen lennon, jolla koneeseeni iski salama. Minulla vei vuosia löytää paras paikka koneessa, ja haluan kovasti istua tuolla paikalla, jotta olisin rento ja rauhallinen, Nina selittää.

Joskus paikanvaihto voi tulla myös ihmiselle itselleen yllättäen: paikka voi olla hätäuloskäyntirivillä, jolla istuvan täytyy kyetä avustamaan mahdollisessa hätätilanteessa ja puhua englantia.

Lähde: Cntraveler.com, Norwegian.com, ​​​​​​​Finnair.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja