Olympiavoittaja näki Kläbon ja Bolshunovin kolarissa kolme sääntörikettä – Marit Björgeniltä ei ymmärrystä: "Todella typerää"

Iivo Niskanen paiskoi suksiaan MM-pettymyksen jälkeen – huollosta voimasanoilla ryyditetty purkaus 0:55
Iivo Niskaselle 50 kilometrin kisa oli raskas pettymys – suomalaistähti paiskoi suksiaan ja soimasi huoltomiehestään voimasanoilla ryyditettyllä purkauksella.

Sunnuntaina hiihdetyn miesten 50 kilometrin kilpailun jälkikuohut lyövät yhä kiivaana. Johannes Hösflot Kläbon hylkäystä käsitellään Norjan valituksen myötä uudelleen. Asiantuntijan mukaan sääntöjä rikottiin urakalla. 

Kilpailussa ensimmäisenä maaliin tullut Norjan Johannes Hösflot Kläbo hylättiin, kun hän osui yhteen Venäjän Aleksandr Bolshunovin kanssa loppusuoralla. Sauvansa tilanteessa katkaissut Bolshunov jäi vielä Emil Iversenin taakse, ja Iversen kruunattiin voittajaksi Kläbon hylkäyksen jälkeen.

Tiistaina Norja kuitenkin jätti valituksen kilpailun tuomariston hylkäyspäätöksestä. Kansainvälisen hiihtoliiton FISin tulee käsitellä valitus 72 tunnin kuluessa sen jättämisestä. Tuloslista voi mennä uusiksi vielä lähes viikko kilpailun päättymisen jälkeen.

Nyt kantaa tapaukseen on ottanut myös kaikkien aikojen naishiihtäjä Marit Björgen, joka vieraili norjalaisessa Skipodden-ohjelmassa. Björgen ei oikein ymmärtänyt kummankaan hiihtäjän tekosia kohutilanteessa.

– Se oli todella typerää. Kumpikaan ei voittanut siinä mitään, Björgen sanoi Dagbladetin mukaan.

Itse päätökseen Björgeniltä ei löytynyt selkeää kantaa.

– Minusta se on hankala tapaus. Bolshunov venyttää linjaansa, mutta hän oli edellä ja pystyi tekemään niin. Siitä voidaan keskustella, tulisiko niin toimia.

Ohjelman toinen isäntä, parisprintin vuoden 2010 olympiavoittaja Öystein Pettersen nosti esiin kolme sääntökohtaa, joita valitusta käsittelevä FISin elin joutuu tarkastelemaan.

– Edellä olevalla on oikeus valita linjansa, takaa tulevan tulee huolehtia siitä, ettei hän kolaroi ja edellä oleva ei saa tarkoituksellisesti estää takaa tulevaa, Pettersen listasi.

– Minun mielestäni tässä rikottiin kaikkia kolmea sääntöä.

Lue myös:

    Uusimmat