Nuori Jarmo Kekäläinen pani häiriköt nippuun yöelämässä 1990-luvulla – tarttui puukkomiestä kurkusta ja huusi: "Lähde kun vielä voit!"

Suomalaispelaajat tulessa jo ensi yön NHL-kierroksella – MTV Urheilu seuraa New Yorkissa kautensa käynnistävää Kaapo Kakkoa 14:12
MTV Uutiset Livessä ennakoidaan alkavaa NHL-kautta.

The Athletic teki Columbus Blue Jacketsin GM:stä Jarmo Kekäläisestä laajan haastattelun, josta käy ilmi 1990-luvun alun Kuopiossa sattunut värikäs tapahtumasarja. Kekäläisen veljekset joutuivat kiperään tilanteseen, mutta Jarmo otti tilanteen haltuun.  

Athleticin toimittaja Aaron Portzline kävi kesällä paikan päällä Suomessa tekemässä selvää, mikä mies Jarmo Kekäläinen on. Hän haastatteli muun muassa velipoika Janne Kekäläistä. 

Veljekset olivat 1990-luvun alussa hampurilaisravintolassa Kuopion yössä. Kaksi päihtynyttä asiakasta häiritsi muita asiakkaita. 

– Tilanne alkoi mennä huonoon suuntaan. Panin kädet tyttöystäväni ympärille ja varmistin, että pysymme taustalla. Se oli oma päätökseni, Janne kertoi. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Puukkokaan ei pelottanut

Muut asiakkaat toivoivat, että häiriköt poistuisivat paikalta. Jarmo ei kuitenkaan hyväksynyt tapahtunutta, vaan tarttui toimeen. 

Kekäläinen tarttui häirikköä vaatteista ja heitti hänet portaita alas kadulle. Suuttunut häirikkö ei tästä pitänyt, vaan kaivoi puukon esiin. 

– Jarmo nappasi häntä kurkusta, nosti hänet seinää vasten ja huusi jotain hänen kasvojaan vasten, Janne Kekäläinen kertoi. 

Jarmo Kekäläinen sanoi pitäneensä pokerinaamansa vaarallisessa tilanteessa.  

– Lähtekää nyt kun teillä on vielä mahdollisuus, Kekäläinen kertoi sanoneensa. 

"Paljon testosteroinia"

Häirikkö totesi paremmaksi väistyä takavasemmalle. 

– He olivat humalassa ja käyttäytyivät kuin idiootit. Ajattelin mielessäni, että en annan tämän tapahtua. Toimin vastoillani, vaikka se ei ollut luultavasti kovin fiksua. Et ajattele mitä voisi tapahtua, vaan reagoit. 

– Minulla oli paljon testosteronia veressä niinä aikoina. 

Pikkuveli sanoi, että hän alkoi nähdä veljensä tapauksen jälkeen uudessa valossa. 

– Tuollaisessa tilanteessa on kaksi tapaa suhtautua, ja hän valitsi rankemman. Erittäin vaikuttavaa. 

Jarmo Kekäläinen, 53, on ensimmäinen eurooppalainen NHL-seuran GM.  Janne Kekäläinen työskentelee tätä nykyä Nashville Predatorsin Euroopan kykyjenetsijänä. 

Lue myös:

    Uusimmat