Kaapo Kakko totuttelee elämään Manhattanilla: ”Ei ole omaa autoa, pitää asua hotellissa – eikä voi puhua suomea”

Kaapo Kakko odottaa NHL-kauden alkua vesi kielellä – ylistää Rangersin joukkuetta:"Hyvä henki ja hyviä jätkiä, niin on helppo pelata" 2:41
Kaapo Kakko kertoo tunnelmistaan NHL-debyytin alla MTV Urheilun haastattelussa.

Perjantain vastaisena yönä ensimmäistä kertaa urallaan NHL-kaukaloon astuva Kaapo Kakko on valmistautunut huutomyrskyyn Madison Square Garden debyytissään, mutta eläminen Manhattanilla tuntuu turkulaisnuoresta vielä oudolta.

Kesällä New York Rangersiin NHL-varaustilaisuuden kakkosnimenä varattu Kakko harjoitteli tiistaina joukkueen kakkosketjussa. Myös ylivoimassa hänelle haettiin paikkaa monelta puolelta koostumusta.

18-vuotias Kakko odottelee vielä tulokaspelaajana lopullista paikkaansa NHL-miehistöstä, joten hänen kohdallaan oman asunnon etsiminen ei ole vielä ajankohtaista. New Yorkin kirkkaissa valoissa elämä on muutenkin aivan uutta.

– Tietysti se vähän toisenlaista on. Ei ole itsellä omaa autoa, pitää hotellissa asustella, eikä saa puhua suomea – tai oikeastaan pysty, kyllä sitä varmaan saa koettaa, Kakko hymyilee MTV Urheilun haastattelussa.

Yksi mies pukukopissa Kakon suomen kieltä kuitenkin ymmärtää: hän on ruotsalaishyökkääjä Mika Zibajenad, jonka äiti on suomalainen.

Isot odotukset Madison Square Gardenin NHL-avaukseen

Kaiken kaikkiaan joukkueessa toimiminen ei sen sijaan Kakon mukaan paljoa poikkea siitä, millaista elämä oli TPS:n liigaringissä.

– Ihan hyvin on minun mielestäni lähtenyt. Toisaalta aika samanlaista: aamutreenit ja samanlaista elämää sitten muuten kuin Suomessa.

– No joo, 82 peliä ja siihen playoffit vielä päälle. Vähän toisenlainen tahti kuin mitä ennen on tottunut pelaamaan, mutta eiköhän jokainen jääkiekkoilija peleistä tykkää, joten ei tule olemaan paha homma minulle, Kakko arvelee.

Rangers kohtaa torstain ja perjantain välisen yön kotiavauksessaan Patrik Laineen ja Ville Heinolan edustaman Winnipeg Jetsin. Kakko on varautunut korvia huumaavaan meteliin 18 000 katsojaa vetävässä Madisonissa. Siitä antoivat esimakua jo ennen kauden alkua pelatut harjoitusottelut.

– Kolme peliä pääsin pelaamaan ja kaikki kotipelejä, joten aika hieno fiilis oli. Varmasti tulee olemaan halli täynnä tuossa ekassa matsissa.

– Todennäköisesti aika hieno (tunnelma). Oli aika kova meteli jo noissa ensimmäisissä peleissä. Isot odotukset, Kakko sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat