Novak Djokovicin ällistyttävä voittoputki Wimbledonissa kasvaa hurjissa lukemissa

Wimbledonin tennisturnauksen hallitsevat kaksinpelimestarit Novak Djokovic ja Jelena Rybakina jatkoivat voittokulkuaan Lontoon nurmikentillä etenemällä tämän vuoden arvoturnauksessa jo puolivälieriin.

Miesten kakkossijoitettu Djokovic lähetti Puolan kovasyöttöisen Hubert Hurkaczin laulukuoroon neljässä erässä luvuin 7–6 (8–6), 7–6 (8–6), 5–7, 6–4. Neljännen kierroksen ottelun kaksi ensimmäistä erää pelattiin sunnuntai-iltana.

Turnauksessa 17:nneksi sijoitetulle Hurkaczille jäi ottelusta paljon jossiteltavaa, sillä hän johti katkaisupeliä avauserässä 6–3 ja toisessa erässä 5–4. Puolalaisen ote mureni kuitenkin ratkaisevilla hetkillä, eikä yhden erän voitto riittänyt maanantaina ottelun kääntämiseen.

– Iso kunnia Hubertille loistavasta ottelusta. En rehellisesti sanottuna muista, milloin syöttöjen palauttaminen on tuntunut yhtä kurjalta. Hänen syöttönsä on yksi maailman parhaista ja erittäin vaikea luettava näin nopealla alustalla, Djokovic kehui 33 ässää paukuttanutta puolalaista AFP:n mukaan.

Djokovic, 36, on voittanut urallaan ennätykselliset 23 grand slam -mestaruutta, ja tältä vuodelta serbialaisella on jo taskussa Australian ja Ranskan avointen mestaruudet. Wimbledonissa Djokovic hamuaa kahdeksatta mestaruuttaan, jolla hän sivuaisi Roger Federerin turnausennätystä.

Djokovic on Wimbledonissa ällistyttävässä 32 ottelun voittoputkessa, sillä hän voitti mestaruuden myös 2021, 2019 ja 2018. Vuonna 2020 turnausta ei järjestetty koronapandemian takia. Wimbledonin keskuskentällä Djokovic on hävinnyt viimeksi kymmenen vuotta sitten.

Serbialaissuuruus kohtaa puolivälierässä tiistaina venäläisen seiskasijoitetun Andrei Rublevin.

Haddad Maia luovutti kyyneleet silmissä

Viime vuonna Wimbledonissa uransa ensimmäisen grand slam -mestaruuden napannut Rybakina pääsi puolivälieriin harmillisella tavalla, kun brasilialaisvastustaja Beatriz Haddad Maia joutui luovuttamaan avauserässä. Haddad Maia kärsi selkävaivasta ja luovutti ottelun kyyneleet silmissä.

– Ei ole koskaan helppoa päättää ottelua näin. Toivon, että hänen vammansa ei ole vakava. Tämä oli todella epäonnekasta Beatrizille, turnauksen kolmossijoitettu Rybakina sanoi.

Myös naisten kakkossijoitettu Aryna Sabalenka nappasi puolivälieräpaikan, kun valkovenäläinen kukisti venäläisen Jekaterina Aleksandrovan selvästi 6–4, 6–0. Sabalenka kohtaa puolivälierässä Yhdysvaltain Madison Keysin.

Rybakinan puolivälierä on todellinen herkkupala, sillä kazakstanilainen haastaa viimevuotisen Wimbledon-finaalivastustajansa Ons Jabeurin. Kuudenneksi sijoitettu tunisialainen murjoi Tshekin Petra Kvitovan 6–0, 6–3.

Amerikkalaissensaatio yllätti Tsitsipasin

Yhdysvaltalaisyllättäjä Christopher Eubanks nappasi maanantaina uransa kenties suurimman voiton pudottamalla miesten kaksinpelissä viitossijoitetun Stefanos Tsitsipasin. Kisan suuryllättäjä kukisti kreikkalaisen viidessä erässä 3–6, 7–6 (7–4), 3–6, 6–4, 6–4.

Kaksimetrinen Eubanks, 27, on miesten maailmanlistalla sijalla 43, mutta vielä vuosi sitten hänen rankinginsa oli 150:n tienoilla. Ennen Wimbledonia amerikkalaispelaaja oli yltänyt grand slam -kisassa parhaimmillaan toiselle kierrokselle. Eubanks voitti Wimbledonin alla Mallorcan ATP-turnauksen, joten otteluvoitto oli yhdysvaltalaiselle jo yhdeksäs peräkkäinen.

Eubanks kohtaa puolivälierässä kolmossijoitetun Daniil Medvedevin. Venäläinen kukisti maanantaina tshekkinuorukaisen Jiri Leheckan, joka luovutti ottelun kahden tappioerän jälkeen.