16-vuotiaan teinisensaation matka Wimbledonissa päätökseen

Tenniksen teinisensaatioksi Wimbledonin turnauksessa noussut vasta 16-vuotias Mirra Andrejevaputosi jatkosta Wimbledonin naisten sarjassa neljännellä kierroksella, kun Yhdysvaltojen Madison Keys voitti venäläisen erälukemin 3–6, 7–6 (7–4), 6–2.

Vaikka vastassa oli nurmikenttäturnauksissa aiemmin hienosti menestynyt 28-vuotias Keys, Andrejeva oli kentällä itse varmuus varsinkin toisen erän alkupuoliskolle asti. Avauserän Andrejeva hoiti nimiinsä runsaassa puolessa tunnissa, vaikka ottelun alussa yhdysvaltalainen olikin hetken aikaa ottelussa niskan päällä.

Toisen erän alussa Andrejeva sai vahvalla pelaamisellaan Keysin tuskastumaan ja tekemään helppoja virheitä. Andrejeva nousikin nopeassa tahdissa toisessa erässä jo 4–1-johtoon. Huomattavasti kokeneempi Keys sai kuitenkin toisen erän pitkittyessä pelin syrjästä kiinni ja kipusi tasalukemiin. Toisen erän voitto ratkaistiin lopulta katkaisupelissä, jossa vahvasti verkolla pelannut ja taisteluhurmoksen päälle saanut Keys oli rautaa.

Andrejeva kiukutteli, kun peli ei kulkenut

Kolmannessa erässä itseluottamuksen kohdilleen saanut amerikkalainen oli jo selvästi vastustajaansa parempi. Andrejeva vaikutti puolestaan väsähtäneeltä varsinkin henkisesti, joten paras terä katosi hänen pelistään. Näin Keys pääsi purjehtimaan voittoon turhautuneesta vastustajastaan, joka kiukutteli ja purnasi ottelun erotuomarin jakamista varoituksista.

– Hän (Andrejeva) on ilmiömäinen pelaaja, mutta en kuitenkaan halunnut olla se pelaaja, joka päästää hänet ensimmäistä kertaa grand slam -turnauksen puolivälieriin, tenniksen maailmanlistalla sijalla 18 oleva Madison Keys sanoi kenttähaastattelussa pelin jälkeen.

Jos Andrejeva olisi voittanut, olisi hänestä tullut nuorin Wimbledonin puolivälieriin yltänyt pelaaja 26 vuoteen Anna Kurnikovan vuoden 1997 saavutuksen jälkeen.

Tappiostaan huolimatta Andrejeva tekee rakettimaista nousua tenniksen maailmanlistalla. Parhaillaan hän on listalla sijalla 102, mutta Wimbledonin jälkeen sijoitus kohentuu huomattavasti.