NHL-asiantuntija paaluttaa: Patrik Laineen penkitys täysin oikea päätös

Patrik Laine joutui katselemaan valtaosan toisesta erästä vaihtopenkiltä, kun hänen edustamansa Winnipeg Jets pelasi Bostonissa Bruinsia vastaan.

Laine oli edellisessä ottelussa Philadelphiaa vastaan pakkasella kolme maalia, eikä viime yönäkään oikein kulkenut. Ensimmäisen erän reilun neljän minuutin peliajan jälkeen Laine pääsi toisessa erässä jäälle vain kolmessa vaihdossa. Hän istui yhtäjaksoisesti 12 minuuttia toisesta erästä penkillä. Koko ottelun jääaika oli NHL-uran alhaisin 10.55.

Kandalaisen TSN-kanavan NHL-asiantuntija Jamie McLennanantoi täyden tuen Jets-valmentaja Paul Mauricen päätökselle penkittää Laine toisessa erässä.

– Se oli täysin oikea päätös. Pelaajalle pitää lähettää viesti, McLennan totesi.

– Winnipeg on eliittitason joukkue, mutta valmentajan täytyy katsoa peliä pelin sisällä, seurata omia pelaajiaan ja reagoida. Laineella oli viime pelissä Philadelphiaa vastaan -3, eikä esitys ollut (Bostonia vastaan) tarpeeksi hyvä, hän jatkoi.

Laine oli avauserässä jäällä, kun Patrice Bergeron vei Bostonin 1-0-johtoon. Hän oli jäällä myös Winnipegin 1-1-ylivoimatasoituksen aikaan, mutta ei saanut Bostonia vastaan laukauksia maalia kohti. Hän on tehnyt 18 edelliseen peliin vain kaksi maalia.

– Hän oli maalin aikaan jäällä, maalintekijä Patrice Bergeron ei ollut hänen miehensä, mutta Laine ei liikuttanut jalkojaan tarpeeksi, eikä päässyt paikoille, että tekisi yrittämään maalintekoa. Häneltä odotetaan paljon enemmän. Ja koska Winnipegillä on syvyyttä hyökkäyksessä, päävalmentaja Maurice voi haastaa ja viestittää, että "hei, sinulta halutaan enemmän", McLennan totesi.

– Laine tarvitsee enemmän tulosta. Hän on nuori pelaaja ja kauden aikana tulee heikkoja jaksoja. Muistetaan kuitenkin, että hän teki yhden kuukauden aikana 18 maalia, eli hän osaa edelleen laittaa kiekkoa sisään. Juuri nyt hän ei pelaa sillä tasolla kuin organisaatio ja fanit haluavat, joten Paul Maurice lähetti hänelle viestin. Sitten hän pääsi jäälle kolmannessa erässä ja jatkoajalla. Tämä ei vain ollut Laineen ilta, McLennan päätti.

Boston johti avauserän jälkeen 2-1. Toinen erä oli maaliton, ja kolmannessa Kyle Connor osui kahdesti 34 sekuntin sisään vieden Winnipegin rinnalle ja ohi. Bergeronin illan toinen venytti ratkaisun varsinaisen peliajan yli.

Laine pääsi kokeilemaan voittolaukauskilpailussa, mutta ei onnistunut. Lopulta Connor ratkaisi voiton Winnipegille.

Winnipeg Jets porskuttaa keskisen divisioonan kärjessä, 50 pelistä kasassa on 66 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat