Muistatko pikkukaupungin, jonka kadulle ilmestyi kuin tyhjästä setelinippuja? Mysteeri ratkesi

Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että hän on rikas? 2:50
Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että häntä voi pitää rikkaana? Kysyimme.

Kaksi "laupiasta samarialaista" on jakanut pikkukaupunkiin kymmeniä tuhansa puntia vuosien aikana.

Brittiläistä pikkukaupunkia vaivasi vuosikaudet positiivinen mysteeri: joku jätti rahatukkoja pitkin katuja Blackhall Collieryssa. Nyt mysteeri on ratkennut, kertoo RTE.

Taustalla kaksi "laupiasta samarialaista"

Durhamin poliisin mukaan kaksi "laupiasta samarialaista" on nyt astunut esiin. Hyväntekijöillä on tunneside Blackhall Collieryyn ja he halusivat antaa rahaa auttaakseen köyhiä ja huono-osaisia.

Hyväntekijät olivat omien sanojensa mukaan saaneet "yllättävän onnenpotkun" ansiosta varoja, joita jakaa eteenpäin.

Aloittivat rahatukkojen jakamisen vuonna 2014

Pari ei halua nimiään julki. He aloittivat rahatukkojen kylvämisen kaupunkiin jo vuonna 2014 ja jäivät usein tarkistamaan, että joku myös löytää rahat.

Kokonaissummasta ei ole tietoa, mutta poliisin mukaan paikalliset ovat tuoneet vuosien varrella poliisille noin 30 000 euroa. Löytäjä sai pitää rahat, jos omistaja ei tietyn ajan kuluessa palaa kyselemään niitä – mitä tässä tapauksessa ei tietenkään tapahtunut.

Poliisi kiittelee

– Olen hyvin mielissäni siitä, että tämä mysteeri ratkesi, ja olen iloinen, että voimme nyt ehdottomasti sulkea pois sen, että raha liittyisi rikoksiin tai haavoittuvaisessa asemassa olevaan henkilöön, poliisivoimien edustaja John Forster kommentoi.

– Haluaisin kiittää näitä laupiaita samarialaisia siitä, että he ottivat yhteyttä, sekä Blackhallin rehellisiä kansalaisia, jotka ovat jatkuvasti tuoneet rahoja poliisille.

Poliisin mukaan löydetyt rahasummat tulisi jatkossakin luovuttaa virkavallalle siltä varalta, että rahan oikea omistaja todella kaipaa kadottamiaan varoja.

Lue myös:

    Uusimmat