Äiti säästi tuhansia euroja yksinkertaisen niksin avulla – "nerokas" säästökikka huvittaa: "Eivätkö ihmiset ole tehneet näin vuosikymmeniä?"

Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että hän on rikas? 2:50
Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että häntä voi pitää rikkaana? Kysyimme.

Rochelle kertoi säästäneensä tuhansia euroja rahaa "nerokkaan niksin" avulla – eli keräämällä pikkurahoja erilliseen purkkiin. 

Australialaisäidin "nerokas säästökikka" huvittaa ihmisiä netissä. Rochelle-niminen äiti kertoi äitien säästämiselle omistetussa Facebookissa, miten onnistui säästämään yli 5700 dollaria, eli noin 3500 euroa, kertoo 7news.

Keräsi rahoja 2,5 vuoden ajan

Rochelle oli pannut pikkurahaa sekä osto- ja myyntipalstan kautta tienaamiaan varoja säästöön erilliseen laatikkoon 2,5 vuoden ajan. Rochellella oli käytössään säästörasia, jota ei saa auki mitenkään; se täytyy avata tölkinavaajan avulla, jolloin purkki myös tuhoutuu.

Säästäminen todella kannatti. Kun Rochelle viimein avasi säästöpossunsa, sen sisältä löytyi tonneja – ja purkki oli vain puolillaan.

"Ei tässä ole mitään neroutta"

Rochelle aikoo uusia säästötempauksensa myöhemmin. Sosiaalisessa mediassa naisen "mullistavalle idealle" on kuitenkin naureskeltu – kyseessähän on vain säästöpossu.

– Olen tehnyt tätä vuosia lomia varten. Minulla on purkki vitosille, ja toinen kahden ja yhden dollarin kolikoille. Olen rahoittanut näin kaksi risteilyä. Ei tässä ole mitään neroutta, Sybil Amato kirjoittaa Facebookissa.

– Olen hämmentynyt. Eivätkö ihmiset ole tehneet näin vuosikymmeniä? Mel Carnes ihmettelee.

– Tässä ei ole mitään uutta, itse olen toiminut samoin 1970-luvulta lähtien, Heather Beech sanoo.

"Näin ostin ensimmäisen autoni"

Uusi niksi tai ei, pikkurahojen säästäminen purnukkaan kuitenkin todistetusti toimii.

– Olen tehnyt tätä jo hyvän aikaa, pistin kaikki vaihtorahani yhteen purkkiin. Niin ostin ensimmäisen autoni noin 17 vuotta sitten, Lèha Tasker kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat