Mysteeri ihmetyttänyt jo viiden vuoden ajan: Pikkukylän kaduilta löytyy jatkuvasti tonnien setelinippuja – kukaan ei tiedä, mistä rahat tulevat

1:34
Miehellä kävi satumainen tuuri – löysi osteriannoksestaan helmen

Pikkuisen englantilaiskylän kaduilta on jo pitkään löytynyt useiden tuhansien puntien rahanippuja. Ne tuntuvat ilmestyvän kuin tyhjästä.

Blackhall Collieryn kylässä on tapahtunut kummia vuodesta 2014. Pikkuisen englantilaiskylän kaduilta löytyy usein suuria summia rahaa, jotka ilmestyvät kuin tyhjästä, kertoo The Guardian.

Noin 26 000 punnan edestä löytörahaa

Vuodesta 2014 saakka kylän kaduilta on löytynyt yhteensä noin 26 000 punnan eli noin 30 000 euron arvosta rahaa. Raha löytyy kadulta setelinippuina, joissa on yleensä noin 2000 puntaa. Niput koostuvat tavallisesti 20 punnan seteleistä.

Poliisi haluaisi selvittää, kuka rahaa kylvää, ja eritoten, miksi.

– Rahaniput jätetään aina selvästi näkyvään paikkaan, kuten asvaltille, ja satunnaiset ihmiset löytävät ne ja tuovat ne poliisille, konstaapeli John Forster kommentoi.

Poliisi ei epäile rikosta

Rahoista on etsitty sormenjälkiä, ja paikallisia pankkeja on haastateltu tapaukseen liittyen.

Forster ei kuitenkaan epäile tapauksessa rikosta, kuten rahanpesua. Miehen mukaan esimerkiksi huumebisneksessä rahan kanssa ei tavallisesti olla niin huolimattomia, että käteistä kylvettäisiin kaduille.

Tänä vuonna löytynyt jo neljä rahanippua

Blackhall Collieryssä on vain muutamia tuhansia asukkaita. Forster kiittelee yleisön jäseniä rahojen palauttamisesta, vaikka epäileekin, että osa setelinipuista on saattanut vuosien varrella jäädä matkalle. Tänä vuonna poliisille on kuitenkin kiikutettu jo neljä rahanippua.

Mikäli löytötavara, tässä tapauksessa rahat, eivät löydä omistajaansa tietyn määräajan kuluessa, ne palautuvat löytäjälle.

– Toivoisin, että kyseessä on jonkinlainen tahallinen hyväntekijä, joka osoittaa ystävällisyyttään kylää kohtaan. Mieluummin niin kuin siten, että kyseessä olisi haavoittuvaisessa asemassa oleva ihminen tai että rahat olisivat yhteydessä rikollisuuteen, Forster sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja