Mitä tehdä, jos kumppani ei innostu seksifantasioistasi? Psykologi vastaa

1:09
Onko seksielämän väljähtyminen väistämätöntä parisuhteessa? Seksuaaliterapeutti vastaa.

Seksuaaliterapiaan erikoistunut psykologi Vanessa Marin kertoo Women’s Health -sivustolla julkaistussa kirjoituksessaan, mitä tehdä, jos kumppani lyttää omat seksifantasiat.

Sidotuksi ja piiskatuksi tuleminen, roolileikit, seksi julkisella paikalla, kolmen kimppa… Seksifantasioita on moneen lähtöön, mutta aina suhteessa olevien kumppanien toiveet eivät käy yksiin. Vaikka avoin kommunikaatio on avain hyvään seksiin, voi seksifantasioiden torppaamisella olla päinvastainen vaikutus.

Fantasioistaan avautuvalle kumppanin kieltäytyminen voi aiheuttaa häpeän, kiusaantuneisuuden, epämukavuuden ja hylätyksi tulemisen tunteita. On kuitenkin tärkeä pitää mielessä, että vaikka kumppani ei innostu fantasioiden toteuttamisesta, ei niissä ole mitään väärää, mistä pitäisi kokea syyllisyyttä, psykologi Vanessa Marin muistuttaa.

– Älä anna sen nakertaa itseluottamustasi, etenkään makuuhuoneessa, Marin kirjoittaa.

Älä lopeta seksistä ja fantasioista puhumista

Vaikka olo saattaa seksifantasian lyttäämisen jälkeen olla lannistunut ja nolostunut, ei seksistä puhumista kannata missään nimessä lopettaa. Avoin keskustelu, jossa fantasiat ja niistä puhuminen ovat normaaleita asioita, voi auttaa kumppaneita löytämään molempia miellyttävän kompromissin.

Ja mitä säännöllisemmin pari puhuu fantasioistaan, sitä herkemmin niitä ryhdytään toteuttamaan käytännössä.

Oman fantasian kokeilemista käytännössä voi ehdottaa kumppanilleen myös toisen kerran, mutta sitä ennen on syytä selvittää, miksi toinen ei aluksi siitä innostunut. Syy voi nimittäin löytyä helposti korjattavasta asiasta, kuten huonosta alkulämmittelystä.

Fantasia kannattaa ottaa puheenaiheeksi rennosti ilman viime kerran hylkäämisessä märehtimistä. Jos keskustelussa käy jälleen kerran ilmi, että kumppani kokee fantasian – esimerkiksi BDSM-leikkien – menevän hänen rajojensa yli, tulee tuota päätöstä kunnioittaa.

Muokatkaa fantasiaa

Kuten aiemmin mainittiin, keskustelu voi auttaa pariskuntaa löytämään molempia miellyttävän kompromissin toisen fantasiasta. Seksiunelman kun ei tarvitse olla pilkulleen samanlainen kuin märissä päiväunissa. Fantasioista voi poimia myös vain muutamia elementtejä.

Esimerkiksi BDSM-leikkien ei tarvitse sisältää nipistimiä, kuristavia kaulapantoja ja seksikeinuja. Rajumpia sänkyhommia voi harjoitella vaikkapa vetämällä toista hiuksista ja läpsimällä pyllylle kädellä.

Nauti fantasiastasi yksin

Parisuhteessa eläminen ei tarkoita, etteikö itsestään ja seksuaalisuudestaan voisi nauttia myös yksin. Mikäli kumppani ei halua lähteä toteuttamaan seksifantasiaa, voi sen tehdä mielessään yksin samalla masturboiden.

Parisuhteen tulevaisuutta on hyvä miettiä siinä vaiheessa, kun kumppani tyrmää seksifantasiat kritisoiden ja tuomiten. Tässä vaiheessa Marin suosittelee tarkastelemaan suhdetta kokonaisuudessaan ja miettimään, onko kumppani muuten tuomitseva rakastaan kohtaan. Parisuhteessa kun on tärkeää kunnioittaa toista ja toisen haluja.

1:07
Haluaisitko kumppaniltasi enemmän seksiä? Näin pyydät sitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja