"Toimii parhaimmillaan lähentävänä ja suhdetta rikastuttavana tekijänä" – kiinnostaako suomalaisia sitominen ja piiskaaminen?

Kaalimadon tutkimus paljastaa, että suomalaisia kiinnostaa jonkin verran sitomisleikit ja piiskaaminen.

Tiedätkö jo, mitä on BDSM? Kyseessä on vapaaehtoinen ja nautinnollinen leikki, jossa kuljetaan toden ja fantasian rajoilla. Kyse voi olla esimerkiksi sitomisleikeistä ja piiskaamisesta.

BDSM perustuu ennen kaikkea luottamukseen ja yhteisiin sääntöihin. Parisuhteessa se toimii parhaimmillaan lähentävänä ja suhdetta rikastuttavana tekijänä, kun molemmat osapuolet nauttivat leikeistä, selittää Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen tiedotteessa. 

Kaalimato selvitti tutkimuksessaan suomalaisten kiinnostusta BDSM-leikkeihin.

"Vähäisestä kivusta nauttiminen on varsin yleistä"

Tutkimuksesta paljastui, että 13 prosenttia suomalaisista on jo kokeillut sitomista, ja 17 prosenttia olisi halukas kokeilemaan. Sitomisleikit kiinnostivat niin miehiä kuin naisiakin tasapuolisesti. Huomioitavaa kuitenkin on, että vastaajista yli puolet ilmoitti, ettei edes kokeileminen kiinnosta.

Piiskaamista oli testannut vain 9 prosenttia suomalaisista, mutta sama määrä olisi valmis kyllä kokeilemaan. Miehiä piiskaaminen kiinnosti hitusen enemmän kuin naisia.

– Sadomasokistiset fantasiat ja vähäisestä kivusta nauttiminen on varsin yleistä niin miesten kuin naistenkin keskuudessa. Joillekin BDSM tuo lisämaustetta seksielämään, kun taas toisille kyse voi olla elämäntavasta tai jopa identiteetistä, Lavikainen kertoo.

64 prosenttia vastaajista ei ollut halukas kokeilemaan.

18–24-vuotiaat suomalaiset ovat tutkimuksen mukaan kaikista innokkaimpia sitomaan. Kolmannes myöntää, ettei ole vielä kokeillut, mutta kiinnostusta olisi. Piiskaamisen suhteen uteliaimpia olisivat 25–34-vuotiaat. Viidennes ikäryhmästä haluaisi kokeilla.

Lavikaisen mukaan lisääntynyt kiinnostus kertoo yleisestä asennemuutoksesta BDSM:ää kohtaan.

Seksuaaliterapeutin vinkit aloittelijalle:

1. Sinkun kannattaa valita kumppani tarkkaan, jotta välillä vallitsee luottamus ja yhteisymmärrys.

2. Keskustele kumppanin kanssa säännöistä ja sopikaa turvasanat. Myös leikin sisältö on hyvä sopia etukäteen.

3. Tuo seksiin uusia ja erilaisia asioita pieni askel kerrallaan. Älä ryhdy mihinkään, mikä ei tunnu itsestäsi tai kumppanistasi hyvältä.

Lavikainen muistuttaa myös, että leikkejä voi harrastaa ilman siihen tarkoitettuja välineitäkin ja leikin jälkeen olisi hyvä keskustella ajatuksistaan. Lisätietoa löytyy kirjoista ja netistä sekä BDSM-yhteisöjen foorumeilta.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat