Yksinkertainen tapa tekee seksielämästä parempaa – toimii myös petipuuhien aikana

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Väljähtyykö seksielämä jokaisessa suhteessa?

Kommunikaatio kumppanin kanssa on yksi parhaista seksivinkeistä, kun naisilta kysytään, mutta nyt vinkille on myös tieteellistä tukea. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan kommunikaatiota ei kannata kuitenkaan jättää vain seksiä ennen ja seksin jälkeen tehtäväksi.

Keskustelu seksistä ennen ja jälkeen aktin on yhteydessä hyvään seksielämään, mutta kommunikointi kannattaa myös seksin aikana. Tähän lopputulemaan päätyi Arkansas’n yliopiston tutkimus, josta uutisoi esimerkiksi Health-sivusto.

Tutkimuksessa kysyttiin lähes 400 ihmiseltä heidän seksielämistään. Osallistujien tuli vastata esimerkiksi kysymyksiin siitä, miten sanallinen tai sanaton kommunikaatio vaikutti seksuaaliseen tyydyttymiseen ja miten tyytyväisyys kommunikaatioon puolestaan vaikutti seksuaaliseen tyydyttymiseen.

Tutkijoiden havaintojen mukaan oli kyse sitten sanallisesta tai sanattomasta viestinnästä, kommunikaatio kumppanin kanssa oli yhteydessä suurempaan tyytyväisyyteen seksiin liittyvästä kommunikoinnista. Seksuaalinen kommunikointi puolestaan ennusti seksuaalista tyydyttyneisyyttä.

Seksin aikanakin voi kommunikoida

Tutkijat kirjoittavat, että jo aiemmissa tutkimuksissa on huomattu seksiä edeltävän ja seksin jälkeisen keskustelun olevan suotuisaa seksielämän kannalta. Nyt ilmestyneessä työssä tutkijat havaitsivat, että myös seksin aikaisella kommunikaatiolla on merkitystä petipuuhissa.

Tämä on hyvä uutinen esimerkiksi niille, jotka eivät koe suoraa seksistä keskustelemista miellyttäväksi. Seksin aikainen sanaton kommunikaatio on yksi työkalu, jolla kommunikoida nautinnosta ja seksuaalisesta tyydytyksestä.

Tutkimus ilmestyi Journal of Sex & Marital Therapy -julkaisussa.

Lue myös:

    Uusimmat