Mistä sinä haaveilet? Seksiterapeutit paljastavat yleisimmät seksifantasiat

Kaikilla on seksifantasioita, mutta toiset niistä ovat yleisempiä. Seksiterapeutit paljastavat, millaisia fantasioita heidän asiakkaillaan on eniten.

Yllä olevalla videolla käydään vierailulla BDSM-ammattilaisten luona.

Kiihottaako ajatus kolmen kimpasta tai kymppikerhosta? Haaveiletko alistuvasi seksileikkien aikana? Ei hätää, se ei vielä tarkoita, että haluaisit välttämättä toteuttaa fantasioitasi.

Seksuaaliset fantasiat ovat osa normaalia, tervettä seksielämää. Ne ovat vain kiihottavia ajatuksia, toteaa seksikouluttaja Laura McGuire Women's Health -sivustolle.

Myös psyko- ja seksiterapeutti Ian Kerner kannustaa fantasioimaan. Kernerin mukaan fantasiat sallivat aivojen ottaa riskejä, joita oma keho tai yhteiskunta ei välttämättä sallisi. Lisäksi ne auttavat sysäämään stressin sivuun orgasmin tieltä.

– Tutkimukset ovat osoittaneet, että kun naiset kiihottuvat ja lähestyvät orgasmia, stressiin ja ahdistukseen liittyvien osien aivoista täytyy sammua. Jos fantasia mahdollistaa sen, niin hyvä fantasialle, Kerner toteaa.

Fantasioitko sinäkin näistä?

Men’s Health -sivuston kyselyssä paljastui, että tuhmien puhuminen on naisten suosituin seksifantasia. Huffington Post kyseli kuitenkin seksiterapeuteilta, millaiset fantasiat toistuvat heidän asiakkaidensa puheissa.

Fantasioitko työtoveristasi tai exästäsi? Vaikka haaveilisitkin ihmisestä, joka ei ole kumppanisi, se ei vielä tarkoita, ettetkö rakastaisi häntä tai nauttisi seksistä hänen kanssaan, vaikka haaveilu tapahtuisi seksinkin aikana, vakuuttaa Ian Kerner Women's Healthille. 

Joskus fantasiat voivat kuitenkin viestiä siitä, että kaipaisit jotain, mitä et nykyisestä suhteestasi saa. Tästä kannattaa puhua kumppanin kanssa tai selvittää asia itse. Asia ei selviä pettämällä, muistuttaa seksikouluttaja Laura McGuire.

Kolmen kimppa

Seksiterapeutti Vanessa Marinin mukaan sekä sinkut että pariskunnat haaveilevat siitä, että sängyssä peuhaisi kahden sijasta kolme. Marinin mukaan pariskunnat pitävät ajatuksesta, että kolmen kimppa palauttaisi makuuhuoneeseen kaivatun kipinän ja jännityksen. 

Dominointi ja alistaminen

Seksiterapeutit Danielle Harel ja Celeste Hirschman kertovat sekä miesten että naisten olevan kiinnostuneita dominoinnista ja alistamisesta. Vaikka miehet ovat yleensä enemmän kiinnostuneita dominoinnista ja naiset haluavat olla dominoitavina, asiantuntijan mukaan näin ei ole aina asian laita. Toisinaan naiset haluavat dominoida ja miehet alistua. 

Dominointifantasioissa kyse on vallasta, siitä tunteesta, että sinä hallitset ja siitä, että toinen ihminen alistuu tahtoosi.

Alistumisessa puolestaan viehättää dominoivalta osapuolelta saatu huomio sekä kaikesta kontrollista luopuminen.

Jalkaleikit

Jalka- ja kenkäfantasiat ovat hyvin yleisiä, etenkin miehillä, kertoo seksiterapeutti Gracie Landes. Fantasioihin kuuluu muun muassa genitaalialueiden stimulointi jalalla. Näille fantasioille tyypillistä on niiden alkaminen jo nuorella iällä.

Seksin harrastaminen saman sukupuolen edustajan kanssa, vaikka itse on hetero

Seksuaalinen suuntautuminen ei ole aina niin mustavalkoista kuin moni ajattelee. Erään tutkimuksen mukaan kukaan ei ole sataprosenttisesti hetero.

Seksiterapeutti Ian Kerner toteaa Huffington Postille, että fantasiat seksistä saman sukupuolen edustajan kanssa tyydyttävät heteron uteliaisuutta ja mahdollistavat sen pohtimisen, millaista olisi, kun joku koskettaisi tavoilla, jotka olisivat sekä vieraita että tuttuja. Tuttuja siksi, että ne olisivat samankaltaisia oman kosketuksen kanssa. 

Usean orgasmin tuottaminen kumppanille

Seksiterapeutti Kimberly Resnick Anderson tietää tarkalleen miesasiakkaidensa ykkösfantasian. Hänen mukaansa se fantasia, jota hän eniten kuulee heteromiehiltä, vuosi toisensa perään, on innokas kumppani, joka aidosti nauttii petipuuhista ja reagoi miehen kosketukseen. Yhteistä näille fantasioille on ennen kaikkea se, että nainen nauttii äärettömästi ja saa useita orgasmeja.

"Moni mies on kertonut, että on vaikeaa pysyä kiihottuneena, kun tietää (tai epäilee), ettei kumppani ole mukana siinä."

– Tämä fantasia johtuu siitä, että miehet usein tuntevat, että heidän täytyy vakuuttaa kumppaninsa harrastamaan seksiä. Moni mies on kertonut, että on vaikeaa pysyä kiihottuneena, kun tietää (tai epäilee), ettei kumppani ole mukana siinä, Resnick Anderson selittää.

– Lisäksi monet miehet ovat sanoneet, että kun heidän kumppaninsa on todella kiihottunut, se saa heidätkin kiihottuneemmaksi, mikä lisää heidän seksuaalista tyydytystään. Se auttaa myös miehen egoa, jos hän tuntee olevansa kyvykäs sängyssä.

Mutta onko fantasian toteuttaminen mahdollista? Onko usean orgasmin tuottaminen naiselle erityisen todennäköistä?

– Edelleenkin moni nainen ajattelee, ettei se ole hänelle itselleen mahdollista. Omaa orgasmikykyään voi kuitenkin lisätä. Ensimmäisen orgasmin jälkeen on vain jatkettava sitä, mikä ikinä sen aiheuttikin, toteaa erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström  Iso O – matkaopas huipulle -kirjassaan.

– Usein ajattelemme, että yksi orgasmi riittää – mutta miksi tyytyä yhteen, jos niitä voi saada enemmän?

Lähteet: Huffington Post, Women's Health, Kihlaström: Iso O – matkaopas huipulle (Kosmos 2018)

***

Iso O - matka hekuman huipulle 8:10

Lue myös:

    Uusimmat