Vinkki, joka voi mullistaa seksielämäsi – "voit olla ihminen, jollainen et oikeasti ole"

Rooliasut voivat tuoda mukavaa piristystä pariskunnan seksielämään.

Mies, haluaisitko, että kumppanisi pukeutuisi seksikkään sairaanhoitajan asuun ennen kiihkeitä seksileikkejä? Et ole toiveidesi kanssa yksin!

– Suosituimpia rooliasuja ovat juuri koulutytön, sairaanhoitajan ja sisäkön asut, kertoo Kaalimato.com-sivuston seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

Mitä rooliasuilla leikkiminen voi tuoda parisuhteeseen?

– Yleisesti ottaen nehän tuovat piristystä ja vaihtelua parisuhteeseen, kun molemmat voivat toteuttaa omia fantasioitaan turvallisesti ja sallitusti. Voit olla vähän aikaa sellainen ihminen, jollainen et oikeasti ole.

– Roolileikkeihin samaistumista helpottaa, jos ylläsi tai kumppanisi yllä on jokin asu. Siinä tulee silloin sellainen visuaalinen aste mukaan. Yleensä rooliasuissa on käytetty eroottiseksi miellettyjä värejä ja kankaita, ja asut ovat aika niukkoja, joten ne lisäävät erotiikkaa ja eroottista tunnetta roolileikkiin, Lavikainen sanoo.

"Jos ujostuttaa..."

Roolileikkeihin heittäytyminen ei kuitenkaan sovi kaikille, vaikka jo 50 Shades of Grey -kirjasarja on madaltanut kynnystä kokeilla kaikkea uutta ja erilaista. Ujompaa ihmistä rooliasuun pukeutuminen ja roolissa pysyminen voi kuitenkin kauhistuttaa. Olo voi tuntua hölmöltä – mitä jos nolaan itseni?

– Välttämättähän ei tarvitse leikkiä. Jo pelkkä asu tuo hommaan jotain uutta ja erilaista. Visuaalinen puoli on silloin kuitenkin mukana. Voi vaikka aloittaa sillä, että ostaa asun, mutta ei vielä sanallisesti tai muulla tavoin varsinaisesti leiki mitään.

Jos kokonainen asu tuntuu sekin liian pelottavalta, voi roolileikkeihin lähteä mukaan vieläkin hillitymmin.

– Jos ujostuttaa, voi kokeilla ostaa vaikkapa vain mustat hanskat, tai jonkun puuhkan. Lähtisi liikkeelle jollain ihan pienillä asusteilla, eikä heti ostaisi kokonaista sairaanhoitajan pukua. Pelkät stay up -sukat ja sukkanauhat ovat hyvä alku, seksuaaliterapeutti kannustaa.

VINKKI ALOITTELIJALLE: Entä jos ei ole ikinä kokeillut mitään seksivälineitä tai muutakaan – mistä seksuaaliterapeutti kannustaa lähtemään liikkeelle?

– Usein suosittelen liukuvoidetta. Sellainen ihminen, joka ei ole ikinä mitään välinettä kokeillut, ja on ehkä vähän arka, voi liukuvoiteella lähteä kokeilemaan ja luoda sillä tavoin jotain uutta esileikkiin ja seksiin. Suosittelen ihmisiä myös katselemaan kuvia seksivälineistä ja miettimään, mikä miellyttää oma silmää ja keskustelemaan sitten kumppanin kanssa siitä, mitä olisi kiva kokeilla, Annukka Lavikainen kannustaa.

Naiset kiinnostuneempia kokeilemaan

Vaikka roolileikit on helppo mieltää miesten visuaalista silmää miellyttämään suunnitelluksi esileikiksi, Kaalimato.com-sivuston taannoin teettämässä tutkimuksessa paljastui mielenkiintoinen seikka. Tutkimustulokset nimittäin kertoivat, että naiset ovatkin itse asiassa kiinnostuneempia kokeilemaan roolileikkejä. Tutkimukseen vastanneiden, reilun 1 100 ihmisen joukosta 19 prosenttia naisista ja 14 prosenttia miehistä ilmaisi kiinnostuksensa roolileikkeihin.

Tulokset yllättivät hieman myös seksuaaliterapeutin.

– Voisi kyllä ajatella, että miehet olisivat niitä kokeilunhaluisempia, mutta näin ei ollut. Toisaalta voi ajatella niinkin, että useinhan juuri naiset tykkäävät pukeutua. Kun ulos ei voi lähteä kovin paljastavassa asussa, niin on ymmärrettävää, että on mukavaa pukeutua eroottisesti kotona luvan kanssa ja turvallisesti, Lavikainen pohtii.

Vaikka suurin osa rooliasuista on suunnattu naisille, on miehillekin olemassa esimerkiksi poliisin tai lentokapteenin asuja. Lavikaisen mukaan naisille asuja on enemmän, sillä miehet ovat yleensä visuaalisempia ja haluavat nähdä kumppaninsa seksikkäässä asussa.

– Varmasti löytyy pariskuntia, joissa tilanne on toisinkin päin, hän kuitenkin toteaa.

***

Lue myös:

    Uusimmat