Missä kannattaa syödä ulkomailla? Lue!

Independenttraveler.com kertoo, millaiseen syömäpaikkaan matkoilla kannattaa mennä. Omissa naposteltavissakin on hyvä pitää yllä tiettyä standardia.

Ole varuillasi katukojuilla

Katukojuilta ruoan ostaminen on kätevää, mutta myös riskialtista. Jos haluat välttämättä maistella katukauppiaiden tarjontaa, varmistu siitä, että ruoka tarjoillaan kuumana. Katso, että kauppiaan kärryt tai kioski vaikuttavat puhtailta ja hyvin pidetyiltä.

Kiinnitä huomiota myös siihen, kuinka paljon asiakkaita jonossa on. Mitä vähemmän asiakkaita, sitä kauemmin ruoka saattaa seistä odottamassa ennen tarjoilua.

Vaadi kypsennystä

Mene sinne, missä on muitakin ihmisiä. Kiireisissä ravintoloissa tarjoillaan yleensä tuoretta, puhdasta ja turvallista ruokaa. Pyydä silti, että ruokasi kypsennetään kunnolla. Pidä mukana muistiinpanoja tai kirjaa, joista paikallisen menun voi kääntää suomeksi. Näin osaat vältellä riskialttiita ruokia.

Pese, kypsennä tai kuori

Kenenkään matkailijan ei pitäisi syödä ruokaa, joka ei ole kypsennettyä, pestyä tai kuorittua. Kypsennetyissä ruoissa on pienemmällä todennäköisyydellä ilmasta tarttuneita saasteita. Vihannekset tai hedelmät, jotka voi kuoria itse, ovat yleensä turvallisia.

Lähde: Independenttraveler.com

Studio55.fi

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja