Matkavakuutuksen puuttuminen voi aiheuttaa jopa 700 000 euron kulut!

Matkustaminen ilman matkavakuutusta voi tulla pahimmillaan todella kalliiksi.

– Suomalaiset joutuvat jatkuvasti ulkomailla vakaviin tapaturmiin ja liikenneonnettomuuksiin. Monet vuokraavat esimerkiksi skootterin Thaimaassa. Jos sitä ajaessa käy jotain, Suomeen ei ehkä pääse palaamaan kuin erikoiskuljetuksella. Ambulanssilento voi maksaa 100 000–140 000 euroa, Pohjolan ja Eurooppalaisen korvauspalvelupäällikkö Christian Lindgren sanoo.

– Joissain maissa, kuten Yhdysvalloissa, myös paikan päällä suoritettava terveydenhoito on erittäin kallista. Kauttamme on kulkenut tapauksia, joissa kuukauden sairaalahoito on maksanut 500 000–600 000 euroa. Siihen päälle saatetaan vielä tarvita noin sadan tonnin ambulanssilento.

Pohjola ja Eurooppalainen korvaavat vuodessa noin 10–20 ambulanssilentoa. Kalliita sairaalapaukkuja korvataan samassa ajasta viidestä kymmeneen kappaletta.

– Joudumme hylkäämään vuodessa muutaman tällaisen korvaushakemuksen siksi, että kyseessä ei ole ollut matkasairaus.

– Moni kuvittelee, että esimerkiksi ulkoministeriö kustantaisi sairastuneen kotiin ulkomailta Suomen valtion piikkiin. Se ei pidä paikkaansa. Jos vakuutusta ei ole, kuluista ei vastaa kukaan muu kuin sairastunut itse. Erityisesti Pohjoismaiden ulkopuolelle matkustaminen ilman matkavakuutusta voi muodostua terveydelliseksi ja taloudelliseksi katastrofiksi, Lindgren sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat