Nämä ovat maailman vaarallisimmat ruoat

Ulkomailla on mukava tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja maistella uusia makuja. Aivan varauksetta ei kuitenkaan kaikkea kannata syödä, sillä joissakin kulinaarisissa elämyksissä voi piillä sairastumisen tai jopa kuoleman riski. Maistaisitko sinä näitä ruokalajeja?

Fugu, Japani

Japanissa syödään paljon pallokalalaji fugua, joka sisältää tappavan vaarallista myrkkyä.

Pallokala-myrkytysten ehkäisemiseksi Japanissa on kehitetty sertifikaatti, joka myönnetään kokeille, jotka osaavat valmistaa fugusta varmasti turvallista ruokaa. Joka kokki ei tätä laadun taetta saa, sillä sen saaminen kestää kahdesta kolmeen vuotta, ja suurin osa yrittäjistä epäonnistuu.

Fugusta valmistettu kallis herkku tappaa ihmisiä säännöllisesti, sillä monet ravintolat valmistavat kalaa ilman sertifikaattia. Vuosina 1989–2006 803 ihmistä sai myrkytyksen fugusta. 52 heistä menehtyi.

Pastöroimaton maito, Eurooppa ja Aasia

Monissa Aasian maissa, sekä Englannissa ja Ranskassa myydään pastöroimatonta maitoa. Pastörointi on kuumennusmenetelmä, joka tappaa tehokkaasti mikrobeja.

Pastöroimattomassa maidossa voi olla erilaisia vaarallisia bakteereja, kuten salmonellaa ja jopa kuolemaan johtavaa listeriaa. Monesti oireet voivat ilmestyä vasta viikkokausia maidon juomisen jälkeen, jolloin oireita on vaikea yhdistää niiden aiheuttajaan.

Sätkivä mustekala, Etelä-Korea

Tämä mieto, kevyesti maustettu ruokalaji ei vahingoita syöjäänsä enää päästyään vatsalaukkuun, mutta matkalla sinne se voi tukehduttaa ruokailijan.

Nakjiksi kutsuttu ruokalaji tehdään mustekalan lonkeroista, jotka katkaistaan mustekalasta elävänä. Lonkerot kiemurtelevat lautasella vielä tarjoiluvaiheessa, ja niiden imukupit voivat tarttua kurkkuun tappavan tehokkaasti.

Etelä-Koreassa kuolee vuosittain keskimäärin kuusi ihmistä tähän ruokalajiin.

Casu Marzu, Sardinia

Tätä italialaista juustoa voisi ensimmäisellä maistamisella luulla tavalliseksi lampaanmaidosta tehdyksi juustoksi, joka muistuttaa maultaan hieman gorgonzolaa. Tarkkaan katsottuna juustossa on kuitenkin jotain outoa. Se nimittäin kuhisee pieniä kärpäsentoukkia.

Toukat ovat peräisin kärpäsistä, joiden annettu munia juustoon. Se on yksi juuston valmistusvaiheista.

Euroopan Unioni on kieltänyt Casu Marzun myymisen, mutta sitä myydään edelleen laittomasti Sardiniassa. Juuston syöminen voi aiheuttaa vakavia vatsavaivoja.

Merenelävät, Latinalainen Amerikka

Äyriäiset kannattaa kypsentää huolella, sillä niistä voi saada koleran. 1990-luvun alussa joukko amerikkalaisia turisteja sairastui koleraan, jonka he saivat huonosti kypsennetyistä ravuista Latinalaisessa Amerikassa. Pahimmillaan kolera voi aiheuttaa äkillisen nestevajauksen, joka voi johtaa jopa kuolemaan.

Lähde: travelandleisure.com

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja