Millaisiin seksikysymyksiin suomalaiset janoavat vastauksia? Näitä seksuaaliterapeutilta kysytään anonyymisti verkossa

Seksuaaliterapeutti paljastaa, mitä seksikysymyksiä häneltä useimmin kysytään.

Kiusalliset seksiaiheiset kysymykset on usein helpompi esittää nimettömänä. Usein vastausta haetaan esimerkiksi Googlelta, jonka yleisimmin haettu seksiaiheinen kysymys liittyy siihen, missä g-piste sijaitsee.

Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen on vastaillut suomalaisten seksikysymyksiin liki 10 vuoden ajan. Nimettömästi verkossa kysymyksiä on kenties helpompi esittää kuin kasvokkain.

Kaalimato listasi tiedotteeseensa yleisimmin esitetyt kysymykset vastauksineen.

Minun on vaikea saada orgasmia, mikä avuksi?

Orgasmivaikeuksista ei aina tee mieli huudella, vaikka kyseessä ei suinkaan ole harvinainen ongelma. Lavikaisen mukaan hekuman huipulle pääsyä voivat vaikeuttaa esimerkiksi parisuhdeongelmat, epäonnistumisen pelko, stressi ja päihteet.

– Omiin, hyvältä tuntuviin erogeenisiin pisteisiin ja vartalon kohtiin on hyvä tutustua armollisella otteella. Fyysisten mielihyvää tuottavien paikkojen opiskelun lisäksi kannattaa kääntää katse myös omiin mielikuviin. Seksuaalisilla mielikuvilla on rajattomat mahdollisuudet tuottaa mielihyvää, kiihottaa ja johdattaa orgasmiin, Lavikainen vinkkaa tiedotteessa.

On myös tärkeää muistaa, että orgasmiin vaaditaan yleensä rentoutunut ja kiireetön olotila. Hän muistuttaa, että orgasmin saavuttaminen vaatii kontrollista irti päästämistä, heittäytymistä sekä antautumista halulle, nautinnolle ja orgasmille.

– Matka orgasmiin vaatii osalla hyvinkin paljon opettelua ja aikaa. Siitä ei kuitenkaan kannata ottaa paineita, vaan nauttia matkasta avoimin ja rauhallisin mielin.

Voisiko asennon vaihto auttaa? Esimerkiksi muokattu versio lähetyssaarnaajasta helpottaa tutkitusti naisen pääsyä hekuman huipulle.

Lue myös 10 orgasmin saamista helpottavaa vinkkiä. Entä kuinka tärkeää orgasmin saaminen seksissä loppujen lopuksi on? Lue, mitä mieltä aiheesta on Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula.

Esinahkani on kireä, voiko asialle tehdä jotain?

Lavikaisen mukaan kireälle esinahalle ei ole syytä tehdä mitään, ellei siitä aiheudu jotain vaivoja, kuten tulehduskierre.

– Kun esinahka on tällä tavalla hieman ahdas, sitä ei saa venytettyä terskan taakse peniksen ollessa lepotilassa. Joskus ahdas esinahka voi aiheuttaa kipua peniksen jäykistyessä ja seksitilanteissa, kuten itsetyydytyksessä. Ahdasta esinahkaa voi varovasti venyttää rasvan tai öljyn avulla. Venytä esinahkaa päivittäin, yhteensä muutaman viikon ajan.

Lavikainen kuitenkin neuvoo, että jos venyttelystä aiheutuu kipua tai esinahan kireys ei ole helpottanut kuukaudessa, kannattaa varata aika lääkäriltä,

Miten päästä alkuun seksivälineiden kanssa?

Tämä on luonnollisesti yleisin kysymys, jota seksivälineitä myyvän Kaalimadon seksuaaliterapeutilta kysytään. Kaikennäköisten välineiden joukosta voi olla vaikea löytää sitä omaa juttua.

– Ensimmäistä seksivälinettä hankkiessa kannattaa miettiä, mitä vartalon osaa halutaan stimuloida. Halutaanko stimulaatiota klitoriksen, emättimen, g-pisteen, pepun tai jonkin muun vartalon osan kautta? Lavikainen kehottaa miettimään.

Lisäksi kannattaa miettiä, minkälainen seksilelu miellyttää omaa silmää eniten. Seksivälineen koko kannattaa myös huomioida. Esimerkiksi synnyttämättömän naisen ei kannata valita hieromasauvaksi liian paksua välinettä heti alkuun.

Voiko kierukan kanssa käyttää geishkakuulia?

Geishakuulien käyttö on tehokas tapa treenata lantionpohjan lihaksia. Vahvat lihakset muun muassa parantavat seksielämää ja helpottavat virtsankarkailua. Lavikaisen mukaan geishakuulia voi käyttää, vaikka oma ehkäisymetodi olisikin kierukka.

– Joskus geishakuulien käyttö saattaa mahdollisesti aiheuttaa vähäistä verenvuotoa. Mikäli vuoto häiritsee, kannattaa olla yhteydessä lääkäriin, joka voi tarkistaa kierukan lankojen oikean pituuden. 

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja