Viisi naista testasi Suomessakin ilmiöksi nousseen seksilelun – pitivätkö lupaukset "järisyttävistä orgasmeista"?

Viisi naista testasi hehkutetun seksivälineen. Mullistuiko maailma?

Järisyttävistä orgasmeista kunnian saanut Satisfyer Pro -klitoriskiihotin on ansainnut internetissä huikean maineen. Suomalaisillakin keskustelupalstoilla sekä Facebookin suljetuissa ryhmissä hehkutetaan laitteen tarjoamia orgasmeja.

Hehkutetun laitteen toiminta perustuu sen klitorista imevään ominaisuuteen. Samantapaisia tuotteita on toki markkinoilla muitakin. 

Mutta onko tuote ihan oikeasti niin hyvä kuin mihin arvostelut viittavat? Viisi naista testasi ilmiöksi nousseen seksilelun selvittääkseen, mullistuuko maailma.

Tuotteet testiin välitti Kaalimato.com, mutta Satisfyeria myyvät myös muut suomalaiset seksivälinekaupat, kuten Sinful ja Hot Lips.

Innokas mies apuna

"Mies innostui ”viikonlopputöistäni” niin, että päätimme jättää treffit väliin ja aloittaa perjantai-illan suoraan sängystä. Hieman testailin laitetta ennen poikaystävän saapumista ja nautinnolliseltahan se tuntui. Ehkä olisin kaivannut lisää omaa kokeiluaikaa ja totuttelemista, sillä innokas mies halusi heti ottaa klitoriskiihottimen omiin käsiinsä – vaikka sanoi sen näyttävän korvakuumemittarilta. Laite ei kuitenkaan toiminut kovin hyvin yhdynnässä ainakaan ensimmäisellä kokeilukerralla. Laitoin härvelin sivuun ja jatkoin sen tehtäviä sormin, jotka mahtuivat sopivaan kohtaan paremmin penetraation aikana.

Lauantai oli välipäivä laitteen käytöstä, mutta sunnuntaina kokeilin sitä omassa rauhassani. Muutaman minuutin huristelun jälkeen kiemurtelin sängyllä nautinnosta ja sain oikein miellyttävän orgasmin.

Klitoriskiihotin oli omasta mielestäni tehokas sinällään, että sen ansiosta onnistui saamaan orgasmin, joka harvemmin kohdalleni osuu. Parisuhteessa elävänä olisin ehkä toivonut hieman pienempää laitetta, jota olisi mahdollista käyttää yhdynnänkin aikana. Tosin miehen kanssa ajattelimme jatkaa kokeilua ja testata klitoriskiihotinta esimerkiksi seksissä takaapäin – ja niin, että olen itse laitteen haltija, eikä mies. Miehellä lienee tähän totuttelemista, sillä hän toivoi saavansa itse minut kiemurtelemaan.

Eli ei nyt mitään tajunnan räjäyttävää, mutta ihan hauska lisä ja kokeilu. Sopinee esimerkiksi hyvin esileikkiin, sillä oman sunnuntaikokeiluni jälkeen olin enemmän kuin valmis jatkamaan hommia kumppanin kanssa."

– 26, parisuhteessa

Maailma ei mullistunut

"Jos et jaksa lukea koko arvostelua, tässä heti kärkeen tärkeimmät: en ymmärrä, mistä tämä kaikki hehkutus syntyy, maailma ei mullistunut ainakaan minulla.

Sitten itse asiaan.

Testasin välinettä kotioloissa mieheni kanssa liukuvoiteen kera. Laite on siitä erikoinen tapaus, että se vain asetetaan paikalleen ja pidetään siinä. Mitään ei siis työnnetä mihinkään eikä millään hierota mitään. Tämä oli itselleni vieras ja vähän vaikeakin kokemus: perinteisissä seksivälineissähän ideana on usein toimia 'kuin penis', tai värinäefekti on vähintäänkin vain pientä ekstraa tai sitten koko väline surisee. Satisfyerin kanssa vain laitetaan väline peiton alle, asetetaan se 'maalialueelle', ollaan paikoillaan ja... Ollaan. Mitään liikkeitä ei erikseen tarvitse tehdä. Se tuntui aluksi hassulta: kuin istuisi puhelimen vieressä ja odottaisi, koska joku soittaa.

Tuotteessa tärkeintä on saada vehje sinne, mihin se kuuluu – muuten kokemus jää vaimeaksi. Ensimmäisellä kerralla tämä oli hieman hankalaa, mutta oikea asento kyllä löytyi. Tuntemuksista huomaa osuneensa oikeaan kohtaan!

Laitteen ykkösasetus on hyvä aloitusasetus. Itse pääsin koko testin aikana tosin vain tasolle 4, siitä ylemmät asetukset olisivat olleet liian voimakkaita. Ykköstaso on muuten tasoista ainoa, joka on melko hiljainen – jo kakkostasolla laite todellakin pitää ääntä! Liukuvoiteen kanssa laite päästää myös 'hörppäävän' äänen, jos se liikahtaa vahingossa paikaltaan. Seksin ei kuulukaan olla vakavaa hommaa, mutta jos olet punastelevaa tyyppiä, kannattaa henkisesti varautua hörpiskelevään ääneen.

Laite oli mielestäni virkistävän erilainen ja kerrankin värinät tapahtuivat siellä, missä niiden toivoisikin tapahtuvan. Tuote oli siis selvästi suunniteltu naiselle, eikä vain 'peniksen korvikkeeksi'. En kuitenkaan kokenut samaa maailmoja mullistavaa vaikutusta kuin monet nettiarvostelijat – olisiko ongelmana harjoituksen puute? Summa summarum: pääsin kyllä 'maaliin', mutta olisin päässyt sinne nopeammin ilman laitetta. Ehkä harjoitus tekee tässä mestarin."

– 33, avoliitossa

Video: Kuinka tärkeää orgasmi on seksissä? (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Useampikin orgasmi perätysten onnistuu

Laite pääsi viikonlopun aikana testiajoon yhteensä kolme kertaa: kaksi soolona ja yhden kumppanin kanssa. Heti ensimmäisessä testissä monen netissä hehkuttama ”kahden minuutin” lupaus täyttyi – laitteen avulla orgasmin saa nopeasti. Itselläni myös vibraattorit ovat toimineet aina hyvin, ja itse orgasmin laadussa ei mielestäni ollut tämän laitteen kanssa eroa vibraattorilla saavutettuun.

Toisella testikerralla oikean kohdan löytäminen vei hieman aikaa ja siksi aika orgasmin saavuttamiseen myös piteni. Huomasin laitteessa hassun ominaisuuden: jos sen laittoi ”väärään” kohtaan, laite alkoi tuntua ”oudolta” ja se täytyi hetkeksi poistaa ja sijoitella uudelleen. Toisessa testissä näin kävi useammankin kerran. Kohtalaisen nopeaan lopputulokseen sillä silti tälläkin kerralla pääsi. Jossain suositeltiin pitämään vartin väli ennen seuraavaa orgasmia, mutta itselläni ihan noin minuutin tauko riitti. Eli kyllä tällä pystyy päräyttelemään useammatkin nopeat orgasmit putkeen. 

Juuri tuon asetteluvaikeuden vuoksi laite ei ehkä ole paras mahdollinen yhdessä käytettäväksi. Laite+sormet-yhdistelmä vielä jotenkin toimi, mutta seksin aikana keskittyminen siihen, että se pysyy juuri oikeassa kohdassa, on ehkä turhan häiritsevää. Mutta esileikissä tämä ajaa kyllä asiansa nopean ”esiorgasmin” saamiseen. 

Johtopäätöksenä kokeilusta: tähän ikään mennessä on tullut testattua yhtä sun toistakin seksilelua, joten mitään äärimmäisen mullistavaa tässäkään ei siinä mielessä ollut. Voin kuitenkin kuvitella, että nuoren naisen ensimmäisenä seksileluna tai esimerkiksi orgasmivaikeuksista kärsivälle tämä voi olla hyvä valinta. Mielestäni laite vaatii hieman lyhyemmän käyttöajan kuin perusvibraattori, joten siinä mielessä sopii mainiosti kiireiseen masturbaatiosessioon. 

Pro tip: Laite toimii erityisen hyvin, kun sen ensimmäisen orgasmin jälkeen siirtää heti hieman alemmas (kohti emättimenaukkoa) jatkamaan ”imuaan”. Silloin saa mukavasti perään jatkuvan sarjan hellempiä pikkuorgasmeja." 

– 38, naimisissa

Motivaatio kohosi testin edetessä

”Suhtauduin innostuneesti testiviikonloppuun, mutta laitteen ensikäyttö tuotti puhdasta hämmennystä. Oli todella vaikeaa vain ”antaa sen olla”, kun yleensä vibraattoreja on tapana edes hieman liikutella. Lisäksi ajatus siitä, että laite ”imaisee” klitoriksen sisäänsä ei syystä tai toisesta tuntunut kuin kiusalliselta. Laite piti myös kohtalaisen kovaa ääntä alhaisinta tasoa lukuun ottamatta, joten kovin salaisina näitä leikkejä ei voi pitää, jos asunnossa on muita.

Onneksi vierelläni oli laitteen hellästi ”runkuttimeksi” nimennyt ja siitä ilmeisen paljon itseäni innostuneempi poikaystävä. Hän piti huolen siitä, että testausta jatkettiin kerta toisensa perään, vaikka itsellä teki mieli jättää leikki kesken. Seksielämämme on aktiivinen ja erittäin tyydyttävä, enkä ole tarttunut apuvälineisiin aikoihin, joten motivaationi hankkia orgasmi muuten kuin poikaystävän avulla ei loppujen lopuksi ollut kovin korkealla. 

Niinpä "huijasin" ensimmäisen orgasmini. Sain sen puhtaasti värinän avulla, enkä pitänyt laitetta klitoriksella ohjeiden mukaan. Myöhemmin saatu yhdyntäorgasmi oli näin vertailun vuoksi paljon voimakkaampi ja parempi kaikin puolin.

Tämän jälkeen yritin muutaman kerran kokeilla laitetta, mutta sysäsin sen aina syrjään, sillä laitteen pitäminen paikallaan tuntui arkiselta odottelulta, eikä näin ollen lainkaan kiihottavalta.

Viimeisenä ja onnistuneimpana kertana sain homman vihdoin maaliin. Kun maltoin odotella rauhaksiin ja todellakin vain pitelin laitetta paikallaan, pääsin lopulta kuuluisalle hekuman huipulle. Itse jäin hetkeksi sanattomaksi, mutta testiä viereltä seurannut kumppani antoi palautetta, että orgasmi näytti "kohtalaiselta", eikä sama prosessi aiemmin muilla välineillä ole ainakaan hänen silmiinsä näyttänyt yhtä vaikuttavalta. Havainto oli tarkkanäköinen.

Tuntui tosin, että lopputulema olisi voinut olla vieläkin voimakkaampi, jos olisin kyennyt pitämään laitetta klitoriksella oikeasti loppuun asti. Otin sen kuitenkin kesken kaiken pois, kun orgasmi vain jatkui ja jatkui ja tuntui, etten kestä enää. Tämä vaatinee totuttelua. Alun motivaatiopulasta huolimatta taidan siis oikein mielelläni käyttää ”runkutinta” jatkossakin. Koko aikana en päässyt voimakkaimmalle asteelle, vaan asteikolla 1–11 pidättäydyin keskitason lukemissa. Ehkä totuttelulla pääsee kuitenkin kipuamaan korkeammallekin. Vinkki: varaa aikaa tuotteen lataukseen ennen ensikäyttöä!"

– 33, parisuhteessa

Mistä tietää, että nainen on saanut orgasmin? (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Tehokas tuttavuus

Suhtauduin aluksi ihmeitä lupaavaan laitteeseen melko skeptisesti, mutta kokeilun jälkeen en enää ihmettele, miksi se on noussut niin suureen suosioon. Sana ”tehokas” voisi olla se, joka kuvaa kyseistä laitetta parhaiten. Varsinkin henkilölle, jolla on toisinaan vaikeuksia orgasmin saavuttamisessa perinteisin keinoin, laitteen tuomat tuntemukset tulivat hieman puun takaa.  Okei, tämä tosiaan on melkoisen ihmeellinen vehje. Mutta kysymys kuuluukin, onko laite jopa liian tehokas?

Vaikka mieshän ei sitä tietenkään myönnä, kyllä laitteen tehokkuus saattoi iskeä hieman arkaan paikkaan. Säästettäköön se siis ennemminkin yksityisiin hetkiin kuin yhteisiin petipuuhiin.

Laitteen miinuspuolena sanottakoon kova ääni, joka estää laitteen salaisen käytön. Varsinkin nopeimmilla kierroksilla ulkopuolisesta saattaa kuulostaa siltä, että makuuhuoneessasi linkoaa pyykinpesukone.

 – 28, avoliitossa

Kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset jutut löydät täältä!

Lue myös:

    Uusimmat