Etkö saa orgasmia? Asiantuntijat vinkkaavat: 10 asiaa, jotka sinun tulisi aina tehdä ennen seksiä

Monet pitävät orgasmia tärkeänä osana seksiä, mutta mitä tehdä, jos sitä ei onnistuu saamaan? Insider-julkaisun haastattelemat asiantuntijat kehottavat kiinnittämään huomiota jo siihen, mitä ennen petipuuhiin ryhtymistä tapahtuu.

Kuinka tärkeää orgasmin saaminen on seksissä? Katso asiantuntijan vastaus yllä olevalta videolta!

Orgasmin saaminen seksin aikana ei ole mikään itsestäänselvyys, ja ongelma koskee niin miehiä kuin naisia.

Insider-julkaisu haastatteli kahta seksuaaliterapeuttia, Isiah McKimmieta ja Vanessa Marinia, jotka kehottavat kiinnittämään näihin kymmeneen asiaan huomiota jo ennen makuuhuoneeseen siirtymistä.

Näillä vinkeillä orgasmi voi olla lähempänä kuin uskotkaan.

1. Opettele saamaan orgasmi itseksesi

Jos seksin aikana haluaa saada orgasmin, olisi hyvä tietää, mistä se edes tulee.

– Orgasmin saamisen opetteleminen ensin itsekseen on todennäköisesti paras tapa kyetä saamaan se kumppanin kanssa, Marin sanoo Insiderille.

Itsetyydytys ja itseensä tutustuminen voi seksuaaliterapeuttien mukaan myös helpottaa seksistä puhumista kumppanin kanssa.

Avoin keskustelu kumppanin kanssa taas on tärkeää oman nautinnon kannalta Marinin mukaan siksi, koska monet vain olettavat orgasmin tulevan, vaikka asia ei aina ole näin.

2. Käy testeissä

Varsinkin, jos ei harrasta seksiä vain yhden kumppanin kanssa, testeissä kannattaa käydä säännöllisesti.

– Se ei ole oikeastaan seksikäs asia, josta puhua, mutta se voi helpottaa molempia ihmisiä olemaan stressaamatta, muistuttaa McKimmie.

Jos harrastaa seksiä toista sukupuolta olevan kumppanin kanssa, kannattaa muistaa myös ehkäisy. Se ei kuitenkaan suojaa sukupuolitaudeilta. Kondomin käyttö kannattaa opetella ja muistaa.

Katso ohjeet alla olevalta videolta! (Artikkeli jatkuu videon alla.)


3. Selvitä, onko kumppani käynyt testeissä

Ennen seksin harrastamista kumppanin kanssa kannattaisi käydä keskustelu seksuaaliterveydestä. McKimmie suosittelee tekemään sen jo ennen makuuhuoneeseen siirtymistä.

– Nämä asiat ovat hankalampia, kun olette ottaneet vaatteenne pois, hän sanoo.

4. Varmista, että olet oikeasti kiihottunut

Kiihottuminen on tärkeää myös orgasmin kannalta – ja se on erityisen tärkeää naisille, jos seksiin kuuluu yhdyntää. Riittävä kiihottuminen voi ehkäistä yhdyntäkipuja ja esimerkiksi hiivatulehdusta.

– Monet pariskunnat kiirehtivät suoraan asioihin, mutta ihmisillä on vaginoissaan eri kosteuden tasoja. Jotkut ihmiset voivat mennä suoraan siihen, mutta suurimman osan täytyy varmistaa, että he ovat täysin kiihottuneita ennen minkäänlaisen yhdynnän tapahtumista, Marin muistuttaa.

Jos oma kostuminen ei ole riittävää, kannattaa ottaa mukaan myös liukuvoide.

5. Harrasta liikuntaa

Jos tiedät jo etukäteen, että petipuuhia on luvassa, kannattaa pyrkiä aktiivisuuteen myös makuuhuoneen ulkopuolella. Esimerkiksi kuntosali tai pieni kävely on hyvä vaihtoehto.

Tutkimuksissa on nimittäin todettu, että jopa vain 10–20 minuuttia kevyttä liikuntaa voi parantaa kiihottumista ja intohimoa. Myös parantunut verenkierto voi helpottaa erityisesti naisia saavuttamaan orgasmin.

6. Vietä laatuaikaa kumppanin kanssa

Asiantuntijat painottavat yhteisen tekemisen merkitystä myös seksielämän kannalta.

McKimmien mukaan olisi tärkeää olla yhteydessä pitkin päivää. Yhteisen ajan järjestämiseen ja viettämiseen pitäisi nähdä myös vaivaa, vaikka se ei liittyisi millään tavalla seksiin.

– Monilla pariskunnilla on niin kiire, että voi tuntua, että seksi on vain yksi asia tehtävälistalla. Joten monet ihmiset yrittävät rientää suoraan asiaan, kuten "saadaan tämä pois alta". Joskus se on täysin ok, mutta usein on vaikeaa kokonaan saada itsesi siihen mielentilaan ja tuntemaan yhteyttä, Marin muistuttaa.

Hän suosittelee jättämään kaiken elektroniikan, tietokoneen, television ja puhelimet, ja keskittymään vain kumppaniin yhteisen laatuajan merkeissä.

7. Vietä laatuaikaa itsesi kanssa

Jos seksiin on vaikea keskittyä tai yhteyttä ei tunne kumppanin kanssa, suosittelee Marin ottamaan ensin muutaman minuutin omaa aikaa ennen aktia. Jätä elektroniset laitteet taas hetkeksi, ja kokeile vaikka hengittelyä, joogaa, meditointia tai venyttelyä.

Toinen hyvä idea on jo itsensä saaminen kiihottuneeksi etukäteen. Se voi tapahtua vaikka itsetyydyttämällä, fantasioimalla, katsomalla pornoa – mikä tahansa itselle sopii.

– Emme aina ota täyttä vastuuta itsemme kiihottamisesta, ja se on niin tärkeä askel. Meidän täytyy työskennellä yhdessä kumppanimme kanssa, mutta me voimme myös tehdä asioita itseksemme, Marin sanoo.

8. Varmista, että toisen suostumus on selvä

Asiantuntijat muistuttavat myös perusasioista: toiselta pitää saada suostumus seksiin, sillä se on tärkeää turvallisuuden ja mukavuuden kannalta.

– Selkeän suostumuksen saaminen on niin tärkeää. On helppo olettaa, että se on annettu, mutta en halua kenenkään unohtavan sitä, McKimmie kertoo Insiderille.

– Tarvitset suostumuksen siitä, mikä tuntuu jokaisesta ihmisestä hyvältä, mitä he ovat valmiita tekemään, mitä he eivät ole valmiita tekemään, seksuaaliterapeutti jatkaa.

McKimmie suosittelee käymään avointa keskustelua siitä, mitä seksin aikana tapahtuu etukäteen ja sen aikana. Vaikka rajat olisivatkin jo selvät, joka kerta on hyvä keskustella, millaista seksiä tänään haluaa.

9. Panosta siihen, että olet hetkessä läsnä

Seksin aikana on tärkeää olla läsnä. McKimmie käyttää vertauksena esimerkiksi ”kytkintä”, ja suosittelee tavallaan siirtymään siihen mielentilaan, jotta voi todella olla oma itsensä ja läsnä kumppanin kanssa.

– Voimme uppoutua ajatuksiimme niin, että päädymme siihen, ettemme ole oikeasti läsnä seksin aikana, McKimmie kertoo.

Hänen mukaansa jokin pieni ja helppokin asia ennen sänkyyn siirtymistä voi auttaa pääsemään oikeaan mielentilaan, esimerkiksi suihku, hengittäminen tai kumppanin silmiin katsominen.

10. Mieti, mitä haluat saada seksistä irti

Usein unohdamme sen, kuinka kokonaisvaltaisesti seksi vaikuttaa elämään.

– Suuren osan ajasta me päädymme harrastamaan seksiä, joka ei ole kovin miellyttävää. Seksillä on todella iso ja voimakas vaikutus elämämme, joten askeleen ottaminen taaksepäin ja sen tajuaminen, että ”tätä se tekee” voi olla todella voimakas motivaattori, Marin sanoo.

Seksistä kannattaakin siksi lukea lisää. Aloita tutustumalla täältä seksin hyviin vaikutuksiin koko elämän kannalta ja lukemalla, mitkä seksiin liittyvät myytit eivät pidä paikkansa.

Lähde: Insider

***

Mistä voi tietää, että nainen on saanut orgasmin? Asiantuntijat vastaavat, katso alla oleva video!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja