Tämä tutkimus ei ole vitsi: Yhä useampi ruotsalainen hakeutuu hoitoon peräsuoleen juuttuneen seksilelun takia

Ruotsalaistutkimuksen mukaan yhä useampi hakeutuu kiireelliseen hoitoon siksi, että seksilelu on juuttunut peräsuoleen. Tutkimuksessa kävi kuitenkin ilmi, että anustappeja ja dildoja useammin jumiin jäänyt esine on kuitenkin esimerkiksi steariinikynttilä, pullo, purkki tai elintarvike.

Yllä olevalla videolla paljastetaan, mitä suomalaiset ostavat aikuisviihdekaupasta.

Seksilelut ovat näppärä keino piristää petipuuhia, mikäli niitä käyttää oikein. Muutoin niistä voi seurata ikävyyksiä. Ruotsalaisen Södersjukhuset-sairaalan tekemä tutkimus nimittäin kertoo, että yhä useammat hakeutuvat ensiapuun siksi, että dildot, anaalitapit ja muut värkit ovat juuttuneet peräsuoleen.

Ensiapuun hakeutuminen seksileluongelmien takia on Ruotsissa tullut yhä tavallisemmaksi. Tätä mieltä on tukholmalaisen Södersjukhuset -sairaalaan lääkäri, joka on seurannut kehitystä vuodesta 2009.

International Journal of Colorectal Disease -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin 85 potilasta, jotka olivat tulleet sairaalan akuuttivastaanotolle juuttuneiden seksilelujen takia vuosien 2009-2017 välisenä aikana.

Vakavammat tapaukset vaativat leikkausta

Kolme neljästä potilaasta ovat miehiä, keski-iältään 41-vuotiaita. Ei ole mitenkään epätavallista, että kalujen esiin saamiseksi tarvitaan kirurgia. Pahimmassa tapauksessa tiedossa on avanneoperaatio.

Tutkimuksen tehneet lääkärit toivovat, että muutaman vuoden kuluttua seksilelujen valmistukseen olisi kehitetty uudet turvallisuusstandardit.

– Toivomme, että standardit auttaisivat parempien turvallisuusvaatimusten ja selkeämmän kuluttajainformaation syntymiseen, kertoo Anna Sjögren, projektijohtaja Swedish Standards Institute -organisaatiosta Mitt i Stockholm -lehdelle.

Kaikkia onnettomuuksia ei kuitenkaan voida estää uudenlaisilla turvallisuusvaatimuksilla. Tutkimuksessa kävi nimittäin ilmi, että vain 41 prosentissa tapauksissa kiinni juuttunut esine oli seksilelu. 59 prosentissa tapauksista jumiin jäänyt esine oli esimerkiksi steariinikynttilä, purkki, pullo tai jokin elintarvike.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja