Miksi mies ei halua keskustella? Miehet vastaavat

Klassinen ja stereotypinen esimerkki suomalaismiehestä on jurottaja, joka ei puhu eikä pussaa. Kaikkia suomalaismiehiä ei tietenkään voi luokitella tähän kategoriaan, mutta jos mies ei mielellään keskustele asioista, mistä tämä voi johtua? MTV Lifestyle otti selvää.

"Miksi mies mököttää tai ei suostu keskustelemaan tavallisistakaan asioista?", nimimerkki Maikki kysyy.

Näin miespaneeli vastasi:

"En tiedä kenestä miehestä on kyse, joten en osaa yksilöidä kyseisen henkilön motiiveja. Yleisesti ottaen miehet mököttävät samoista asioista kuin naisetkin. Ei se sen monimutkaisempaa ole. Syyt saattavat miesten kohdalla olla jopa yksinkertaisemma ja selkeämmät. Ja mitä tulee keskustelemiseen, kokeile kompromissia; osoita mielenkiintoa johonkin häntä kiinnostavaan asiaan ja kerro, että sitten on hänen vuoronsa osoittaa mielenkiintoa asiaan, joka sinua kiinnostaa. Näin ehkä saat hänet keskustelemaan edes niistä "tavallisista asioista". Jos tämä ei toimi, niin varmista, ettei miehesi vaan yksinkertaisesti ole mykkä."
– Mies, 36, naimisissa

"No, tämä on kyllä jo aikamoinen yleistys kerta kaikkiaan. Kyllä minä tiedän monia miehiä, mukaan lukien itseni jotka keskustelevat asioista niin keskenään kuin kumppaniensakin kanssa. Kyllä se salaisuus kestävän parisuhteen takana on se asioista puhuminen ja jakaminen. On sen jo ainakin meikäläisen ystäväpiirin miehet tajunneet.

Jos nyt hakemalla halutaan etsiä syytä siihen, miksi miehet yleensä ovat se vaitonaisempi sukupuoli, niin se varmaan johtuu siitä, että miehen odotukset ja vaatimukset ovat jossain määrin matalampia, jos ajatellaan parisuhteen kannalta. Naiset ovat yleisellä tasolla tunneherkempiä ja ovatkin valmiit keskustelemaan asiasta kuin asiasta. Siinä varmasti meillä miehillä on jonkun verran opittavaa, mutta sen voin sanoa ettemme me ole vaitoinaisia ja mököttäviä möllejä kaikki."
– Mies, 31, avoliitossa

"No todennäkösesti nainen on siinä vaiheessa valittanut kaikesta tyhjänpäiväsestäkin niin paljon, että mies ei jaksa enää välittää. Eli kannattaa miettiä vähän itsekin, että miten tuo ne keskustelunaiheet esille."
– Mies, 25, parisuhteessa

"Jos kysyisimme tämän naiselta vastaus käsittäisi jossain muodossa miehen. Joten voimme olettaa, että mies olisi tyytymätön johonkin, mitä puolestaan nainen on tehnyt, mutta sen sijaan, että hän keskustelisi häiritsevästä asiasta, niin hän hiljenee. Tämäkin lopulta löytää tiensä siihen, ettei asioista osata keskustella. Oletetaan, että toinen joko ymmärtää homman jujun tai osaa lukea ajatuksia ja tilanne raukeaa ilman keskustelua. Jos asiassa olisi kyse jostain mikä pahoittaa vaikkapa miehen mielen, niin anteeksi pyytäminen voi olla paikallaan, näetpä sinä asian sitten miten tahansa."
Mies, sinkku, 32

"Sitä ei vaan kiinnosta sillä hetkellä kaakattaa muijien juttuja."
– Mies, 26, parisuhteessa

"Miestä ahdistaa parisuhde tai joku muu. Hän kokee ettei ko. kumppanin kanssa juttelemisesta seuraa mitään hyödyllistä tai sitten hän on tehny jotain väärää ja kokee siitä morkkista tai pelkää paljastuvansa. Mies tarvitsee omaa aikaa kavereiden tai jonkun kanssa, joille hän voi kertoa jotain mitä ei voi kertoa kumppanilleen.
– Mies, 30, parisuhteessa

"Toisinaan tavalliset asiat nähdään eri lailla: esimerkiksi kasaantuvalle pyykkivuorelle voisi tehdä jotain, eikä vaan lakonisesti todeta, että "pitäis pestä pyykkiä.", kuitenkaan tekemättä mitään. Siinä missä mies on väsymätön suorittaja, nainen on ehkä enemmänkin analyytikko: "Kappas vaan, edellisetkin ovat täällä vielä viikkaamatta.". Näin ollen tekemiseen tottunut yksilö saattaa osoittaa turhautumisensa taivaanrannan maalailuun "mököttämisellä" ja ajatella: "Parempi olla hiljaa, koska mutten palaa käpy"."
– Mies, 32, kihloissa

"No ihan samalla tapaa miehet ja naiset reagoivat välillä: mököttäen. Ehkä jos toinen on loukannut tietoisesti tai tiedostamattomasti niin ei vaan kiinnosta puhua!"
– Mies, 21, parisuhteessa

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy rohkeasti täyttämällä kysymyslomake!

Esimerkiksi näitä asioita on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! Esitä kysymys täällä!


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat