Miika Juntunen puhui suunsa puhtaaksi pikapotkuistaan: "Siellä vedeltiin ranteita auki"

Miika Juntunen kiittelee vuolaasti Kokkolan Pallo-Veikkojen (KPV) seurapomoa Matti Laitista, vaikka sai potkut vain reilun viikon mittaisen pestin jälkeen torstaina. Juntusen mukaan hän saattaa olla liian paljon ristiriitoja aiheuttava persoona valmentaakseen Suomessa. 

KPV tiedotti torstaina irtisanoneensa Juntusen päävalmentajan paikalta mediapaineen takia. Värikäs jalkapallopersoona ehti toimia pestissään vain kymmenen päivän ajan. 

– Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa KPV:stä tai Matti Laitisesta. Hän on upea mies ja puheenjohtaja, suoraselkäinen kaveri. Meillä on edelleen erittäin hyvät välit. Kun teimme tämän päätöksen yhteisymmärryksessä eilen illalla, halasimme, Juntunen kommentoi MTV Urheilulle. 

– Ilman Mattia KPV:ssä ei olisi edustusjalkapalloa.

Juntusen mukaan seuran sisällä pyörinyt raju kulissipeli pakotti Laitisen tähän ratkaisuun.  

– Prässi alkoi saman tien, kun minut palkattiin. Matti sai hirveän määrän lokaa niskaansa, Juntunen toteaa. 

"Puhuttiin enemmän kuin Donald Trumpista"

Kaksi ja puoli vuotta valmennushommista sivussa ollut Juntunen oli tyytyväinen joukkueeseen tuomaansa urheilulliseen panokseen. Lisäksi seura sai ennennäkemätöntä mediahuomiota, mikä lopulta kääntyi sitä vastaan. 

– Fanipaitani myytiin loppuun kahdessa tunnissa, stadion myytiin täyteen saman tien, aiemmin OPS:ää valmentanut Juntunen listaa. 

– Nyt minusta puhuttiin kahden viikon aikana enemmän kuin Donald Trumpista. Se mihin tämä homma kaatui nyt oli se, että median ryöpytys on ihan käsittämätöntä. Matti sanoi itse, ettei hän kestänyt sitä. Eikä sitä kestänyt joukkue.

Tällä Juntunen viittaa tiistain harjoituksista nousseeseen huhuun, jonka mukaan Juntunen olisi järjestänyt niissä "Kuka pelkää mustaa miestä" -nimisen hippaleikin. Juntusen mukaan kyse oli "puhepeliä ja yhtenäisyyttä edistäneestä harjoitteesta, toisiamme käsistä kiinni pitäen".

– Se oli osuvaa harjoitus tuohon kohtaan. Onhan se lapsellista – minun pitäisi medialta kysyä, millaiset treenit saan pitää!

– Missään kohdassa ei mainittu sanallakaan mistään rasistisesta asiasta. Minä olen vähiten rasisti, Juntunen alleviivaa lisäten, että hänen joukkueissaan on pelannut paljon ulkomaalaisia pelaajia ja että hänellä oli Oulussa tummaihoinen junioripäällikkö. 

"Olin vain liian iso Kokkolaan"

Juntunen ehti valmentaa KPV:tä kahdessa ottelussa ja pitää joukkueelle neljät harjoitukset. 

– Nyt voin huumorilla heittää, että tein kymmenessä päivässä sen työn, mihin oli käytettävissä kolme kuukautta. Pystyykö maailmassa kukaan muu laittamaan joukkuetta kuntoon kahdessa ottelussa ja neljässä treenissä?

– Joukkue on nyt vedenpinnalla. Siellä vedeltiin ranteita auki, kun tulin sinne viime viikon maanantaina. Olen nyt nostanut pojat suosta, he ovat iloisella tuulella. Seuraavalla on helppo jatkaa.

Vaikuttaa siltä, että kohut seuraavat Juntusta, meni hän minne tahansa. 

Tuntuuko siltä, ettet pysty toimimaan valmentajana Suomessa?

– Kyllä pystyn, mutta siihen tarvitaan isot vehkeet kaverille, joka palkkaa minut. Hänen pitää uskaltaa tehdä, eikä vain kuunnella median ja sosiaalisen median myllytystä. Tämä ei hetkauta minua mitenkään.

– Olin vain liian iso Kokkolaan. Se näytti siltä.

Mitä Miika Juntunen tekee seuraavaksi?

– Odottelen seuraava puhelua. Katsotaan, mistä pestejä löytyy. Tähtään ulkomaille. Tämä Suomi on liian pieni kylä. Ei tämä vaan toimi tällä tavalla, kun kaikki säikkyvät.  

Lue myös:

    Uusimmat