Kohumanageri Miika Juntusen palkkaaminen puhututtaa – ”En ole tippaakaan huolissani”

Valmentajana sangen kokematon Miika Juntunen yrittää johdattaa vaisusti kautensa jalkapallon Ykkösessä aloittaneen Kokkolan Palloveikot takaisin pääsarjatasolle. 

MTV Urheilu tavoitti KPV:n vahvan miehen, manageri Matti Laitisen, joka on investoinut rutkasti rahaa kokkolalaisseuraan viime vuosina. 

Järjestitte tänään jättiyllätyksen uutisoimalla, että Miika Juntunen tulee uudeksi päävalmentajaksi erotetun Jani Uotisen tilalle. Vapailla markkinoilla olisi ollut kokeneempia kotimaisiakin vaihtoehtoja - kuten vaikkapa SJK:ssa meritoitunut Simo Valakari. Miten päädyitte Juntusen valintaan? 

– Ei Valakarin leiristä oltu meihin missään yhteydessä, joten tuskin hän olisi ollut kiinnostunut valmentamaan Ykkösen seuraa. Varmasti olisimme olleet hänestä ainakin kiinnostuneita, mikäli asia olisi noussut esille. Juntunen on henkilö, joka tuo varmasti sydäntä tähän toimintaan - sitä koko joukkue nyt kaipaa. 

Eikö sinua huolestuta yhtään, että Juntusella ei ole juurikaan kokemusta päävalmentajan tehtävistä?

– Ei huoleta tippaakaan. Meidän tavoitteenamme on edelleen liiganousu - ja siihen on kaikki edellytykset. Seurassa on hyvä meininki, mutta totta kai on selvää, että nyt pelaajienkin täytyy nostaa tasoaan ja pelata parhaalla tasollaan. 

55-vuotias kiistelty persoona on saanut roimasti kritiikkiä toimintatavoistaan aiemmin esimerkiksi Oulun Palloseuran managerina. Miten varmistatte, että homma pysyy nyt kurissa Kokkolassa?

– Hän on valmentaja, joten ei se ole mikään ongelma. Ei hänellä varmaan ole ennen ollut minun kaltaistani pomoa, joten kyllä homma pysyy kuosissa. Eikö mielestäsi kotimainen jalkapallo kaipaa lisää väriä ja maustetta?

Kaipaa sinällään, mutta tärkeintä lienee kuitenkin se, että valmentajat ovat päteviä ja seurat voivat hyvin, jotta pelaajat kehittyvät ja toiminta menee kauttaaltaan Suomessa eteenpäin?

– Kyllä meillä on luottavainen fiilis Kokkolassa. Olen jatkossakin mukana ja satsaamme toimintaamme. Meillä on todella hyvä joukkue, mutta nyt meidän pitää saada tuloksia, jotta voimme nousta sarjan kärkipaikoille. Sinne me ehdottomasti kuulumme. 

Kuinka pitkä Juntusen valmentajasopimus on?

– Keskitymme nyt vain siihen, että sarjanousu toteutuu. Kuluva kausi määrittääkin siis paljon.

KPV:llä on kasassa viiden pelatun ottelun jälkeen viisi pistettä ja se on sarjassa yhdeksäntenä. Se kohtaa seuraavaksi SJK Akatemian kotonaan 5. elokuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja