Miika Juntuselle potkut! Kohuluotsin pesti kesti vain puolitoista viikkoa

Jalkapallon miesten Ykkösessä pelaava Kokkolan Pallo-Veikot on purkanut päävalmentajansa Miika Juntusen sopimuksen. KPV tiedotti kohuvalmentajan pikapotkuista torstaiaamuna.

Juntunen ehti valmentaa KPV:tä vain kahden ottelun verran. Ensimmäinen peli viime viikon keskiviikkona päättyi vakuuttavaan 4-0-voittoon SJK Akatemian isäntänä. Seuraavassa ottelussa lukemat tulostaululla kääntyivät kuitenkin toisin päin, kun Jaro haki Kokkolasta 4-0-vierasvoiton viime viikon sunnuntaina.

KPV:n mukaan syy sopimuksen äkilliseen purkamiseen oli ”seuran ulkopuolelta kohdistuva paine, joka ei ole mahdollistanut valmennukselle eikä pelaajille työrauhaa”.

– Manageri Matti Laitinen ja koko KPV:n edustusjoukkue olivat yllättyneitä Miika Juntusen palkkaamisen aiheuttamasta kohusta, ja lopulta paineet kasvoivat liian suuriksi. Tästä syystä Miika Juntunen siirtyy sivuun KPV:n edustusjoukkueen valmennuksesta tänään torstaina 13.8., seura tiedotti verkkosivuillaan.

Juntunen joutui aiemmin tällä viikolla kohun keskelle, minkä uskotaan myös vaikuttaneen KPV:n ratkaisuun. 55-vuotias oululaisvalmentaja oli huhujen mukaan pitänyt joukkueelleen Kuka pelkää mustaa miestä -hippaleikkiä, jossa ensimmäinen hippa oli ghanalainen keskikenttäpelaaja Abu Sanunu.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan hippaa ei kutsuttu sen rasistisella nimellä, mutta lämmittelyharjoitusta oli kummasteltu joukkueen keskuudessa.

– Kyse ei missään tapauksessa ollut rasismista. Oli vain sattumaa, että Sanunu aloitti harjoitteen. Rasismia ei missään olosuhteissa hyväksytä KPV:n toiminnassa, manageri Laitinen kommentoi seuran tiistaisessa tiedotteessa.

KPV:n edustusjoukkueen vetovastuu siirtyy Juntusen potkujen myötä valmentaja Niko Kalliokoskelle. KPV:n akatemiassa valmentajauransa vuonna 2014 aloittanut Kalliokoski, 38, on toiminut useamman vuoden edustusjoukkueen taustalla. Hän myös edusti kokkolalaisseuraa lähes koko pelaajauransa ajan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja