Miika Juntuselle potkut! Kohuluotsin pesti kesti vain puolitoista viikkoa

Jalkapallon miesten Ykkösessä pelaava Kokkolan Pallo-Veikot on purkanut päävalmentajansa Miika Juntusen sopimuksen. KPV tiedotti kohuvalmentajan pikapotkuista torstaiaamuna.

Juntunen ehti valmentaa KPV:tä vain kahden ottelun verran. Ensimmäinen peli viime viikon keskiviikkona päättyi vakuuttavaan 4-0-voittoon SJK Akatemian isäntänä. Seuraavassa ottelussa lukemat tulostaululla kääntyivät kuitenkin toisin päin, kun Jaro haki Kokkolasta 4-0-vierasvoiton viime viikon sunnuntaina.

KPV:n mukaan syy sopimuksen äkilliseen purkamiseen oli ”seuran ulkopuolelta kohdistuva paine, joka ei ole mahdollistanut valmennukselle eikä pelaajille työrauhaa”.

– Manageri Matti Laitinen ja koko KPV:n edustusjoukkue olivat yllättyneitä Miika Juntusen palkkaamisen aiheuttamasta kohusta, ja lopulta paineet kasvoivat liian suuriksi. Tästä syystä Miika Juntunen siirtyy sivuun KPV:n edustusjoukkueen valmennuksesta tänään torstaina 13.8., seura tiedotti verkkosivuillaan.

Juntunen joutui aiemmin tällä viikolla kohun keskelle, minkä uskotaan myös vaikuttaneen KPV:n ratkaisuun. 55-vuotias oululaisvalmentaja oli huhujen mukaan pitänyt joukkueelleen Kuka pelkää mustaa miestä -hippaleikkiä, jossa ensimmäinen hippa oli ghanalainen keskikenttäpelaaja Abu Sanunu.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan hippaa ei kutsuttu sen rasistisella nimellä, mutta lämmittelyharjoitusta oli kummasteltu joukkueen keskuudessa.

– Kyse ei missään tapauksessa ollut rasismista. Oli vain sattumaa, että Sanunu aloitti harjoitteen. Rasismia ei missään olosuhteissa hyväksytä KPV:n toiminnassa, manageri Laitinen kommentoi seuran tiistaisessa tiedotteessa.

KPV:n edustusjoukkueen vetovastuu siirtyy Juntusen potkujen myötä valmentaja Niko Kalliokoskelle. KPV:n akatemiassa valmentajauransa vuonna 2014 aloittanut Kalliokoski, 38, on toiminut useamman vuoden edustusjoukkueen taustalla. Hän myös edusti kokkolalaisseuraa lähes koko pelaajauransa ajan.

Lue myös:

    Uusimmat