Menikö tämä rusketus överiksi? Rusketuksesta tuli naiselle pakkomielle: "Hän on todella tumma, mutta ei itse näe sitä"

7:14
Moni vaaleaihoinen haaveilee päivettyneestä ihosta. 22–vuotias Hannah vei rusketuksen piirun verran pidemmälle.

Irlantilaiselle naiselle rusketus on iso pakkomielle. Hän on mennyt rusketuksensa kanssa jopa niin äärimmäisyyksiin, että ihmiset väittävät hänen haluavan muuttaa rotuaan, kertoo Fox News.

Siinä, missä esimerkiksi eteläamerikkalaiset ihailevat suomalaisten skandinaavisen vaaleaa ihoa, moni suomalainen ihailee päivettynyttä ihoa.

Koska kesä on Suomessa niin valitettavan lyhyt, moni hakee ympärivuotisen rusketuksensa purkista tai solariumista ja rusketuksen ympärivuotinen ylläpitäminen käy lähes työstä. 

Rusketus on kaiketi kuin kauneusleikkaukset: silmä saattaa ajan saatossa sokaistua sen määrälle, ja homma lähtee niin sanotusti käsistä – aivan kuten Hannahillekin on käynyt. 

Ylläpitää rusketusta rusketushormonin avulla

Pohjois-Irlannissa asustava Hannah Tittensor todella rakastaa rusketusta. 22–vuotias nainen on suorastaan pakkomielteinen asian suhteen, sillä hän ei pysty elämään ilman päivettynyttä ihoa. Hänestä tummempi iho vain yksinkertaisesti näyttää paremmalta ja rusketus saa hänet voimaan paremmin.

Hannah tuli rusketusriippuvaiseksi muutama vuosi sitten, kun hän oli lomamatkalla Turkissa. Hän halusi pitää täydellisen rusketuksen ympäri vuoden, mikä ei olisi ollut mahdollista Irlannin auringon alla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Sen lisäksi, että nainen käy solariumissa, hän ylläpitää rusketustaan myös injektoimalla Melanotan-rusketushormonia ihonsa alle. Hän ei käytä itseruskettavia voiteita tai suihkeita, sillä ne eivät levity tasaisesti ja saavat ihon laikukkaaksi.

Naisen väitetään haluavan vaihtaa rotua: "Rusketus tekee minusta minut"

Kuten moni muukin nuori, myös Hannah päivittää Instagram-tiliään aktiivisesti kuvilla, joissa hän poseeraa pikkubikineissä. Nainen kertoo, että hän saa ihonväristään valtavasti kritiikkiä päivittäin.

– Ihmiset sanovat, että haluaisin muka olla musta nainen ja vaihtaa rotua vain siksi, että olen ruskettunut.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äärimmäisyyksiin menneestä rusketuksesta kertoo myös se, että hänen nimeensä ja kuviin törmää, kun Googleen tai Instagramiin lisää hakusanan ”blackface”, eli mustat kasvot.

– Tämä vain siksi, että minulla on rusketus. Aika äärimmäinen rusketus, tiedän sen.

– En pidä tätä mitenkään poikkeuksellisena. Rusketus tekee minusta minut, Hannah jatkaa.

Terveyshaitat eivät huolestuta – nainen jatkaa valitsemallaan tiellä

Hannah ei kuitenkaan välitä muiden ihmisten mielipiteistä, vaan aikoo ylläpitää astetta tummempaa ihonväriä jatkossakin – siitäkin huolimatta, että tietää pakkomielteeseensä liittyvät riskit. Nuori nainen on hyvin tietoinen siitä, että hänellä voi olla suurempi riski sairastua ihosyöpään.

– Suvussani on syöpää, joten minulla on entistäkin suurempi riski sairastua syöpään. Mutta, luulen, että luomien tarkistuttaminen riittää, nainen kertoo yllättävän huolettomasti Barcroft Medialle.

Hannahin poikaystävä jakaa saman pakkomielteen tyttöystävänsä kanssa. Hän ei ole huolissaan omasta tai tyttöystävänsä terveydestä – vain siksi, että hänen suvussaan ei ole todettu syöpää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hannahin sisko taas on todella huolestunut sisarensa tulevaisuudesta äärimmäisen rusketuksen vuoksi. Hän on yrittänyt takoa siskonsa päähän järkeä siinä kuitenkaan onnistumatta.

– Hän on todella tumma, mutta ei itse näe sitä. Hän on epävarma kehonkuvastaan. Ilman kaikkea tuota rusketusta hän on upea, Hannahin sisko kertoo.

Tältä Hannah näytti vielä noin 4 vuotta sitten. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähde: Fox News, Hannah Tittensorin Instagram

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja