Koulu kielsi oppilailta itseruskettavien käytön: "Moni tyttö näyttää aika oranssilta"

2:53
Millaisia vaurioita aurinko voi aiheuttaa iholle?

Brittikoulu kielsi oppilailtaan tekorusketuksen sen jälkeen, kun oppilaat alkoivat näyttää ”oransseilta ja vihreiltä”. Päätöksestä uutisoi muun muassa Daily Mail -sivusto.

Rehtori Matthew Hardwick on kieltänyt Ulverston Victoria High Schoolin oppilailta itseruskettavien tuotteiden käytön. Vuoden alussa tehtävässään aloittanut Hardwick nimittäin haluaa, että heidän koulunsa on alueen paras opinahjo.

Iso-Britannian luoteisosassa sijaitsevassa koulussa on noin 1 300 oppilasta, iältään 11–18-vuotiaita. Rehtori on välittänyt vanhemmille viestin, että kaikki keinotekoisesti ruskettuneet oppilaat rikkovat koulun pukukoodia.

– Moni alemmilla luokilla oleva tyttö näyttää aika oranssilta, kommentoi eräs koulun 18-vuotias oppilas Daily Mailille. 

– Koulu halusi vähentää tätä hieman.

Päätös herättänyt vastustusta

Hardwickin päätös ei ole ollut kaikkien mieleen. Joidenkin vanhempien mukaan linjaus saattaa horjuttaa tyttöjen itsetuntoa, etenkin siinä iässä, jossa tekorusketus on suosittua. Monet ovat katsoneet Love Island -realityohjelmaa.

– Monilla lapsilla on nykyisin ongelmia kroppansa kanssa. Jos hienoinen tekorusketus saa heidät tuntemaan olonsa paremmaksi, niin silloinhan he pystyvät keskittymään paremmin? miettii Gill Turner Facebookissa.

Koulu puolustaa päätöstään.

– Jotkut oppilaat ovat ylittäneet rajan. Haluamme vahvistaa meikkauksen kieltävää politiikkaamme, johon myös tekorusketus kuuluu. Vanhemmat ovat antaneet meille tukensa eikä vastalauseita ole esitetty, kertoo apulaisrehtori Richard Butler.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja