Max Verstappenin käyttämä ”moottoriasetus 11” paljastui Red Bullin tallikaverille vasta nyt – ”En halua puhua siitä”

Tallikaverinsa Max Verstappenin säädöt käyttöönsä saanut Red Bull -kuski Pierre Gasly  tunnustaa, ettei ole koskaan käyttänyt moottoriasetusta, jonka hollantilainen löi silmään voittamansa Itävallan GP:n loppuhuipennuksessa.

Verstappenin tiimiradiossa puhuttiin Itävallan kisassa "moottoriasetus 11:stä", jonka käyttöön liittyi huolia voimayksikön toiminnasta. Tämä herätti RaceFans-sivuston mukaan epäilyksiä, että kyseessä on moottorivalmistaja Hondan aggressiivisin asetus.

Verstappen kiisti tiedon todeten sen olevan "vain jotain kisassa käytettävää". Gasly kuitenkin tunnusti, ettei ole koskaan käyttänyt kyseistä asetusta – edes aika-ajossa, jossa tiimit normaalisti lyövät kaiken peliin loppuvaiheessa.

– Aika-ajo ja kisa ovat eri asia. En halua puhua siitä, mutta vastaukseksi kysymykseesi, en (ole käyttänyt sitä), Gasly kommentoi.

Perjantaina Gasly iski avausharjoitusten loppuun komean kärkiajan ja oli myös iltapäivällä Red Bulleista nopeampi. Tämä riemastutti potku-uhan alla olevaa ranskalaista.

– Olen tyytyväinen. Teimme paljon muutoksia Itävallan jälkeen ja teimme paljon töitä tiimin kanssa. Mietimme myös, miten voisimme tehdä paremmin töitä yhdessä, Gasly sanoi Racer-lehden mukaan.

– Se näyttää toimineen tähän asti. Tämä oli positiivinen perjantai, mutta vasta perjantai, joten en innostu liikaa, mutta se oli erittäin hyvä alku, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat