F1-kuski pahoissa vaikeuksissa, Red Bull yrittää uutta temppua – onko Max Verstappen pelastaja?

F1-sarjassa yksi alkukauden isoin keskustelu on liittynyt Red Bullille nostetun ranskalaiskuljettajan Pierre Gaslyn tilanteeseen. Gasly on jäänyt pahasti tallikaverinsa Max Verstappenin jalkoihin kisa toisensa jälkeen. Tuorein esimerkki nähtiin Itävallan GP:ssä, jossa Gasly jäi kisan voittajasta Verstappenista peräti kierroksen jälkeen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bull yrittää auttaa ahdingossa olevaa ranskalaiskuljettajaa uuden tempun kautta.

Pelastustoimiin on hälytetty Gaslyn tallikaveri Verstappen.

– Meidän tehtävämme on tukea häntä parhaalla mahdollisella tavalla. Pierre saa nyt Maxin säädöt heti alusta alkaen. Max on kokeneempi ja hän on tehnyt enemmän yhteistyötä tallin insinöörien kanssa, Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko kertoi kuviosta Autosportille.

– Nyt katsomme sitä, että miten nuo säädöt sopivat hänen ajotyylille. Hänen ei ole kuitenkaan tarkoitus siirtyä dramaattisella tavalla pois omasta tyylistään, Marko jatkoi.

Markon mukaan Gasly sai Verstappenin säädöt jo edellisessä kisassa, Itävallan GP:ssä. Kokeilua on tarkoitus jatkaa ainakin muutaman kisan ajan.

Red Bull on yrittänyt etsiä kuumeisesti ratkaisuja siihen, että ranskalaiskuskille löydettäisiin lisää vauhtia. Gasly on jäänyt jatkuvasti lähes puolen sekunnin päähän tallikaveristaan jo lauantain aika-ajoissa. Kisoissa ero on jopa kasvanut.

– Ennen tätä hän on kokeillut paljon erilaisia juttuja ja hypännyt ääripäästä toiseen, Marko paljasti.

Gasly on tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjassa kuudentena, 43 pisteellä. Tallikaveri Verstappen on kolmantena (126). MM-sarjaa johtaa Mercedeksen Lewis Hamilton (197).

Lue myös:

    Uusimmat