Maailman vanhin naiskehonrakentaja aloitti kuntoilun vasta kypsällä iällä

Personal trainer, malli ja kehonrakennuksen ammattilainen – kunnioitettavaa 77 vuoden ikää lähestyvä yhdysvaltalainen Ernestine Shepherd on elämänsä kunnossa. Rouva herää kuntoilemaan joka aamu jo kello 2.30, työskentelee kuntosalilla ja nauttii voidessaan vihdoin pukeutua paljastaviin vaatteisiin. Mikä on teräsmummon terveyden salaisuus?

Guinness World Recordsin maailman vanhimmaksi, esiintyväksi naiskehonrakentajaksi kruunaama Ernestine Shepherd on hätkähdyttävän hyvässä kunnossa. Näyttävä nainen ei kuitenkaan aina ole pitänyt kehostaan huolta: vielä 56-vuotiaana Ernestine oli kotisivujensa mukaan "vätys", aloillaan viihtyvä opettaja. Sivuilla kerrotaan, kuinka eräänä päivänä Ernestine oli uimapukuostoksilla sisarensa Velvetin kanssa. Sovitellessaan uimapukuja naiset eivät voineet olla nauramatta, josta he päättelivät, että on aika aloittaa treenaaminen.

Time Healthlandin haastattelussa Ernestine kertoo siskonsa olleen heistä aktiivisempi, ja yhdessä naiset aloittivat ponnistelut kuntosalilla. Velvet asetti sisaruksille tavoitteen: tulla maailman vanhimmiksi kilpaileviksi kehonrakentajiksi. Hän kuitenkin menehtyi aivoverenvuotoon ennen tavoitteen saavuttamista. Surun murtama Ernestine päätti jatkaa sisarensa unelman toteuttamista. Alku ei ollut helppoa, mutta hänen mielialansa alkoi kohentua liikunnan myötä.

Lopulta 71-vuotias Ernestine pyysi apua entiseltä Mr. Universumilta Yohnnie Shambourgerilta. Seitsemässä kuukaudessa Ernestine oli kilpailukunnossa.

Näin teräsmummo pysyy kunnossa!

Ernestine kertoo Time Healthlandille heräävänsä joka päivä kello 2.30 lukemaan raamattua ja meditoimaan. Noin 16 kilometrin aamulenkin hän juoksee ennen kello viittä. Sitten hän suuntaa salille, jossa hän työskentelee personal trainerina. Voimaharjoittelua hän tekee vähintään neljästi viikossa. Vanhin Ernestinen tunneilla treenaava nainen on 89-vuotias. Päivälevon jälkeen Ernestine palaa vielä vetämään iltatunteja.

Teräsmummon aamu alkaa kaurapuurolla ja lusikallisella pähkinöitä. Munanvalkuaisia Ernestine nauttii pitkin päivää sekä keitettynä että juomalla. Tyypillisenä päivänä lounaaksi hän nauttii purkin tonnikalaa, pinaattia ja bataattia, ja illalliseksi kalkkunaa, tummaa riisiä ja broccolia. Lisäksi Ernestine muistaa juoda reippaasti vettä.

Innoittajakseen Ernestine nimeää haastattelussa Sylvester Stallonen roolihahmon Rocky Balboan. Herkkujen sijaan hehkeä seitsemänkymppinen kertoo salaisen paheensa olevan tiukka ja niukka pukeutuminen, joka paljastaa timmin vatsan ja selän. Niitä vaatteita hän ei voinut nuorempana käyttää.

Lähteet Ernestineshepherd.net, Healthland.time.com

Kuva Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja