Unelmavartalo vanhalla iällä? Näin saavutat sen!

Maailman vanhin ammattimainen naiskehonrakentaja, 77 vuotta täyttävä Ernestine Shepherd, aloitti kuntoilun vasta 56-vuotiaana. Ota mallia ja poimi vinkit, joiden avulla sinäkin voit saavuttaa elämäsi kunnon kypsällä iällä!

Yhdysvaltalaisen Ernestine Shepherdin kotisivuilla kerrotaan, että teräsmummo oli ennen kaikkea muuta kuin urheilullinen. Päättäväinen rouva aloitti treenaamisen hitaasti mutta varmasti ammattimaisen personal trainerin ohjauksessa. Vähitellen hän sai hiottua vartalonsa valmiiksi kehonrakennuskilpailuja varten ja siirtyi itse ohjaamaan muita treenaajia.

Unelmavartalon saavuttamiseksi pitää paitsi liikkua, myös syödä oikein.Ernestine hankki apua oikean ruokavalion suunnittelemiseen ravintoterapeutilta. Lisäksi hän pitää huolta siitä, että keho saa tarpeeksi lepoa.

Tukenaan Ernestinellä on hänen pitkäaikainen puolisonsa, joka varmistaa, että päivän ateriat löytyvät aina valmiina jääkaapista. Perheen tuen ohella positiivinen asenne, päämäärätietoisuus ja päättäväisyys ovat auttaneet Ernestineä saavuttamaan tavoitteensa.

Time Healthlandin haastattelussa Ernestine neuvoo viisikymppisiä sohvaperunoita aloittamaan kuntoilun hyvin hitaasti ja käyttämään aikaa mieluisan kuntoilumuodon löytämiseen.

Kävelykin voi auttaa kohentamaan kuntoa, tai ehkäpä mieluummin jumppaat uima-altaassa, nostelet painoja tai tanssit? Ernestine kehottaa omistautumaan mieluisalle lajille ja pitäytymään siinä.

– Kuntoon pääsemiseksi tarvitaan neljä asiaa: syö oikein, juo runsaasti vettä, tee jonkinlaista voimaharjoittelua ja jonkinlaista aerobista liikuntaa. Älä kuuntele ketään, joka sanoo että olet liian vanhan tai aloittamassa liian myöhään, Ernestine neuvoo kokemuksen syvällä rintaäänellä.


Lähteet Ernestineshepherd.com, Healthland.time.com

Kuva Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja