Lewis Hamiltonin sabotaasikohussa uusi käänne – Mercedes-pomo: "Poliisi tutkii asiaa"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on kiistänyt rajut väitteet, joiden mukaan talli olisi sabotoinut Lewis Hamiltonin autoa tänä vuonna. Wolff sanoo poliisin tutkivan kuohuttaneen sähköpostin alkuperää.

F1:n johtohenkilöille, kuten Wolffille, sekä median edustajille lähetettiin hiljattain anonyymi sähköposti, jonka mukaan Mercedes olisi sabotoinut Hamiltonin autoa tänä vuonna.

Wolff kiisti sähköpostissa esitetyt väitteet ja kutsui niitä hulluiksi. Hän lisäsi, että tiimi oli pyytänyt poliisia tutkimaan sähköpostin alkuperää.

– Se viesti ei ole Mercedeksen jäseneltä. Kun saamme tällaisia sähköpostiviestejä - ja saamme niitä tuhansia - se on järkyttävää, varsinkin kun joku puhuu kuolemasta, Wolff ärähti BBC:n mukaan.

– Niinpä olen ohjeistanut (tiimiä) jatkamaan täysillä. Poliisi tutkii asiaa. Tutkimme sähköpostiosoitetta ja puhelinta. Tämän nettihäirinnän on loputtava. Ihmiset eivät voi piiloutua tietokoneidensa taakse ja haukkua talleja tai kuljettajia tällä tavalla.

Wolffin mukaan hän ja Hamilton ovat halukkaita päättämään suhteensa hyvissä merkeissä sen jälkeen, kun Hamilton teki päätöksen siirtyä Ferrarille vuodesta 2025 alkaen.

– En tiedä, mitä jotkut salaliittoteoreetikot ja hullut ajattelevat, mutta Lewis oli joukkueessa 12 vuotta, luotamme toisiimme, ja haluamme päättää yhteisen aikamme korkealla, Wolff jatkoi.

– Jos et usko sitä, voit uskoa, että haluamme voittaa valmistajien välisen mestaruuden, ja siihen me tarvitsemme molempia autoja.

Sähköpostissa vihjattiin, että Mercedes olisi tahallaan asettanut Hamiltonin epäsuotuisaan asemaan tallikaveriinsa George Russelliin verrattuna.

Hamilton harjoitussession nopein

Hamilton oli tänä viikonloppuna kisattavan Espanjan osakilpailun toisen harjoitussession nopein kuljettaja (1:13.264).

Toiseksi nopein oli Ferrarin Carlos Sainz (1:13.286), ja kolmanneksi nopeinta vauhtia piti McLarenin Lando Norris (1:13.319).

Sauberin Valtteri Bottas oli kymmenes (1:13.924).

F1-viikonloppu jatkuu viimeisellä harjoitussessiolla lauantaina kello 13:30 Suomen aikaa. Aika-ajo käynnistyy kello 17.

Lue myös:

    Uusimmat