Sabotoidaanko Lewis Hamiltonia? F1:ssä outo saaga – näin mestari itse kommentoi rajuja väitteitä

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Espanjan Barcelonan radalla.

Formulavarikolla pyörii nyt hyvin erikoinen saaga, mikä liittyy Mercedes-talliin.

Alkuviikosta lukuisat F1-toimittajat ja eri lajitahot saivat anonyymiltä lähettäjältä sähköpostin, jossa väitettiin, että Mercedes-talli sabotoisi brittikuski Lewis Hamiltonia.

Sähköpostissa kerrottiin, että Mercedeksen työntekijät suosivat tarkoituksella tallin toista brittikuskia George Russellia, koska 39-vuotias Hamilton vaihtaa tämän kauden jälkeen Ferrarille.

Hamilton oli toissa viikonloppuna neljäs Kanadan GP:ssä. Hänen tallikaverinsa Russell ylsi palkintokorokkeelle, kun hän oli kolmas.

Sabotointiaihe nousi esille F1:n mediapäivän yhteydessä Barcelonassa, kun Hamiltonilta kysyttiin esitetyistä väitteistä.

Hamilton suhtautui aiheeseen rauhallisesti. F1:n seitsenkertaisen maailmanmestarin mukaan Mercedes on ”yhä samalla sivulla”.

– Olemme aina tehneet vahvaa yhteistyötä. Tarvitsemme tukea, emme mitään negatiivisuutta, Hamilton totesi.

Hamilton puhui kannanotossaan muun muassa siitä, miten hän itse jakoi hyvin kärkkäitä kommentteja Kanadan kisan jälkeen. Brittimestarin mielestä hän ajoi yhden "huonoimman kisansa ikinä".

Sabotointiväitteet ovat johtaneet muun muassa siihen, että Hamiltonin tallikaveri Russell on saanut sosiaalisessa mediassa negatiivisen ryöpyn niskaansa.

– En edes tiennyt tuosta, Hamilton vastasi, jatkaen:

– George ei ole tehnyt mitään väärin. Hän on antanut kaikkensa jokaisen kisaviikonlopun yhteydessä, Hamilton puolusteli.

Lue myös:

    Uusimmat