Laajat ongelmat pääkaupunkiseudulla aiheuttaneesta putkirikosta tarkentunutta tietoa

Vedenkeittokehotus tyhjensi kauppojen vesihyllyt Espoossa: "Pisti ajattelemaan" 1:42
Vedenkeittokehotus tyhjensi kauppojen vesihyllyt Espoossa.

Päävesijohdon rikkoontuminen Espoon Mäkkylässä viime maanantaina aiheutti vedenjakeluhäiriön Espoon ja Kauniaisten alueella sekä Vantaalla Linnaisten alueella. 

HSY kertoo, että häiriö kosketti noin sataatuhatta asukasta. Helsingin seudun ympäristöpalveluissa on tehty putkirikon syyn arviointia. Analyysin perusteella putkirikon syyksi on todettu lisääntyneestä maan kuormituksesta johtuva putken painuma, joka johti putkiliitoksen vaurioon. 

HSY kertoo, että häiriön aikana vauriokohdasta ehti vuotaa verkostosta noin 10 000 kuutiolitraa vettä, ennen kun vauriokohta saatiin eristettyä. Häiriön seurauksena verkosto pääsi osittain paineettomaan tilaan, jonka takia terveysturvallisuuden varotoimenpiteenä, terveydensuojeluviranomainen päätti antaa keittokehotuksen.

Kun terveydensuojeluviranomainen oli mikrobiologisten näytteiden tulosten perusteella varmistanut vedenlaadun, keittokehotus purettiin. 

HSY:n mukaan yhteistyö viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa onnistui hyvin. HSY pahoittelee asiakkailleen aiheutunutta haittaa. 

 

Lue myös:

    Uusimmat