Kysely selvitti eroja aamu- ja iltavirkkujen välillä – arvaatko kummat harrastavat enemmän seksiä?

Kysely paljastaa, että muutama ominaisuus yhdistää aamuvirkkuja.

Aamu- ja iltavirkkujen kahtiajako herättää usein pohdintoja siitä, kumpi elämäntyyli kannattaa. Esimerkiksi hiljattaisen tutkimuksen mukaan aamulla myöhään nukkuvat näyttäisivät sairastuvan aamuvirkkuja todennäköisemmin mielenterveysongelmiin.

Nyt myös kahtatuhatta amerikkalaista koskeva kysely on tarkastellut ihmisten, tässä tapauksessa amerikkalaisten, nukkumistottumuksia. Patjavalmistaja Sleepopolisin kysely paljasti, mitkä tekijät erottavat aamuvirkut iltavirkuista.

Kyselyvastausten mukaan aamuvirkut esimerkiksi harrastavat enemmän seksiä keskimäärin viikon aikana kuin iltavirkut, uutisoi New York Post. Kyselyn mukaan aamuvirkut heiluttelevat peittoja kolmesti viikossa, iltavirkut vain kahdesti.

Iltavirkut sinkkuja todennäköisemmin

Iltavirkut olivat kyselyn mukaan ujoja ja sarkastisia, todennäköisemmin Instagramissa ja uskoivat aamuvirkkuja todennäköisemmin aaveisiin.

Iltavirkut olivat myös todennäköisemmin sinkkuja, kun taas aamuvirkut olivat useammin naimisissa ja heillä oli lapsia. Liekö tämä selitys myös eroille seksin määrässä. Aamuvirkut kyselyyn vastanneet uskoivat myös rakkauteen ensisilmäyksellä enemmän kuin illalla myöhään valvovat.

Mitä työpaikkaan tulee, aamuvirkut tienaavat kyselyn perusteella iltavirkkuja enemmän ja työskentelevät todennäköisemmin toimistotöissä. Erikoista on kuitenkin se, että kyselyn mukaan aamuvirkut olivat töistä myöhässä useammin kuin iltavirkut.

Kyselyä ei kannattane ottaa liian vakavasti, sillä otanta oli verrattain vähäinen.

– Se, mikä on tärkeämpää kuin se, oletko iltavirkku vai aamuvirkku, on varmistaa yhtenäinen uniaikataulu ja levätä tarpeeksi, toteaa Logan Block Sleepopolisista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja