Kuulutko joukkoon? Moni on seksielämäänsä tyytymätön – "Halut ja toiveet eivät pysy samanlaisina vuodesta toiseen"

Suomalaiset haluaisivat puhua enemmän seksistä – näin se onnistuu 10:51
KATSO MYÖS: Suomalaiset haluaisivat puhua enemmän seksistä – näin se onnistuu.

Moni tuskailee epätyydyttävän seksielämän kanssa. Seksuaaliterapeutti neuvoo vinkit kipinän palauttamiseen.

Seksielämä voi etenkin pitkässä parisuhteessa alkaa toistaa samaa kaavaa, ja samoihin seksirutiineihin juuttuminen saattaa kyllästyttää. Kaalimato.comin teettämän kyselytutkimuksen mukaan 23 prosenttia suomalaisista on melko tai erittäin tyytymättömiä seksielämäänsä, ja liki puolet tuhannesta vastaajasta kertoo kaipaavansa monipuolisuutta seksielämäänsä. 

– Ihmisen seksiin liittyvät halut ja toiveet eivät pysy samanlaisina vuodesta toiseen. Toisinaan on jopa itse vaikea tunnistaa, mitä kaipaa milloinkin. Esimerkiksi estot tai häpeä saattavat olla tiellä, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen pohtii tiedotteessa.

Lavikainen muistuttaa, että se, mitä kukin pitää monipuolisena seksinä, voi vaihdella suuresti. Seksiin liittyvät asenteet saattavatkin olla hyvin yksipuolisia ja yhdyntäkeskeisiä. On hyvä muistaa, että seksi voi olla paljon muutakin kuin yhdyntää. 

Miten seksirutiinit rikotaan?

Lavikainen kehottaa keskustelemaan kumppanin kanssa avoimesti omista haluista ja toiveista. Kumppanille on tärkeää kertoa, mikä juuri sinulle tuottaa nautintoa ja kuinka haluat itseäsi kosketettavan. Vastaavasti on tärkeää kuunnella myös kumppanin toiveita.

– Tutkikaa toisianne, toistenne vartaloita, tapoja koskettaa, puhua ja äännellä. Tehkää jotakin eri tavalla kuin ennen, keskustelkaa lisää ja kokeilkaa uudelleen, Lavikainen kehottaa.

Kukaan ei ole ajatustenlukija: parisuhteen toinen osapuoli ei aina välttämättä edes ole tajunnut, että toinen on tyytymätön seksielämään.

Selätä laiskuus ja muut tekosyyt

Seksielämän muuttuminen itseään toistavaksi ja tylsäksi voi olla himojen hyytymisen sijaan puhdasta laiskuutta. Aiemmin olemme kertoneet, kuinka Daily Mail -sivustolle artikkelin aiheesta kirjoittaneen seksiasiantuntija Tracey Coxin mukaan saman asian toistaminen sängyssä kerta toisensa perään on jopa "seksuaalinen itsemurha". 

– Miksi emme sekoita pakkaa? No, koska olemme laiskoja, ja koska se toimi alussa – hän piti siitä, sinä pidit siitä, Cox selittää.

Kuinka siis seksielämän piristämisen tielle tulevat tekosyyt selätetään? Lue tästä Coxin vinkit!

Muista myös, että usein pariskunnilla on sitä enemmän seksiä, mitä enemmän suhteessa on hellyyttä. Arkinen koskettelu voi korreloida hyvän seksielämän kanssa. Älä siis unohda suukkoja ja silittelyä pitkin päivää!

Nappaa myös muut vinkit seksielämän piristämiseen:

Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – onko erilaisten seksihalujen vuoksi syytä erota?

Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? 1:43
Siihen, pitäisikö erilaisten halujen vuoksi erota, ei ole olemassa helppoa vastausta. Ihmiset ovat sopeutuvaisia; toisaalta, jos rakkautta on riittävästi, ihminen yleensä haluaa etsiä ja löytää kultaisen keskitien. Haastateltavana pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat