Kommentti: En löisi rahojani likoon Ronnie O'Sullivanin voitolle – MM-vastustajan lohduttomassa reaktiossa paljon esitystä

Ronnie O'Sullivan on monien vedonlyöntitoimistojen kakkossuosikki snookerin MM-kisojen voittajaksi. Noissa kertoimissa on paljon viisinkertaisen maailmanmestarin ja lajihistorian kirkkaimman tähden lisää, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

Heti alkuun on sanottava: Ronnie O'Sullivan voi voittaa uransa kuudennen MM-tittelin Sheffieldin Crucible-teatterissa tänään alkavassa turnauksessa.  

Mutta että kakkossuosikki? Ei nyt sentään. 

Puolustava mestari ja tällä kaudella ennätykselliset kuusi rankingturnausta voittanut Judd Trump on ansaitusti vedonlyöntisuosikki, mutta omissa papereissani O'Sullivanin edelle menevät myös muun muassa Neil Robertson, Mark Selby ja Shaun Murphy. He ovat kaikki rutinoituneita voittajia, tasaisen varmoja huippupelaajia, jotka eivät vapise O'Sullivanin edessä.  

O'Sullivanin kohdalla avainsana on juuri tasaisuus. Kun hän saavutti kaksi peräkkäistä maailmanmestaruutta ja vielä finaalipaikan Selbyä vastaan vuosina 2012-2014, hän kiersi vajaan seitsemän neliömetrin kokoista pöytää hyvässä henkisessä latingissa, ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä. Urheilupsykologi Steve Petersin kanssa pidetyt istunnot muovasivat O'Sullivanista kiertueen vaarallisimman – ja ennen kaikkea tasaisen tappavan – pelaajan. 

Huonoja hetkiä tuli noinakin menestysvuosina, mutta ne harvemmin romuttivat mahdollisuuksia suurturnauksissa. 

44-vuotias O'Sullivan pelaa edelleen ajoittain tasolla, jolle ei yllä kukaan muu – voittihan "The Rocket" viisi kisaa niin kaudella 2017-2018 kuin myös 2018-2019. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Mutta viime aikoina O'Sullivanin käytökseen on ilmestynyt taas asioita, jotka saavat hälytysvalot syttymään. Toukokuussa hän lyttäsi uransa päättäneen Peter Ebdonin, kesäkuussa hän vaati omien eväiden tuomista Championship League -turnaukseen, haukkui myöhemmin kisan järjestäjät ja hämmästytti myös käytöksellään ottelussa Sam Craigieta vastaan. 

Hän on puhunut myös paljon siitä, kuinka yleisön päästäminen MM-kisoihin koronaviruspandemian aikana on virhe. O'Sullivan uhkasi myös jättää turnauksen väliin samasta syystä. 

O'Sullivan ei ole koskaan pidätellyt sanomisiaan tai tekemisiään, mikä on osaltaan kasvattanut hänen suosiotaan. Mutta usein O'Sullivanin pelillinen taso on romahtanut, kun hän on pyörittänyt ylimääräistä show'ta snookeresitysten rinnalla. 

Nyt tätä sirkusta on riittänyt. Koronaviruksen aiheuttama tauko vaikeuttaa voimasuhteiden ennustamista entisestään, mutta uskallan arvioida, ettei O'Sullivan ole kuulunut ahkerimpien harjoittelijoiden joukkoon tämän kevään ja kesän aikana. "Ohipäivän" todennäköisyys on normaalia suurempi. 

Lisäksi O'Sullivan on pudonnut kaksissa edellisissä MM-kisoissa ensimmäisellä tai toisella kierroksella.

Thepchaiya Un-Nooh latasi sosiaaliseen mediaan videon reaktiostaan, kun hän kuuli kohtaavansa O'Sullivanin MM-kisojen avauskierroksella. Taitava thaimaalaispelaaja näytti lannistuneelta, mutta elekieli ei kertonut koko totuutta. 

Un-Noohin reaktio olisi mennyt täydestä vielä viisi vuotta sitten. Hän kohtaa idolinsa, mutta tietää varsin hyvin, että O'Sullivan on haavoittuvainen. O'Sullivanilla ei enää ole musertavaa henkistä yliotetta vastustajistaan.  

En siis yllättyisi, jos yleisön suursuosikki pakkaisi laukkunsa sheffieldiläisessä hotellissa 1. kierroksen jälkeen viime vuoden tapaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja