Snookermestari latasi huiman väitteen 44-vuotiaasta Ronnie O'Sullivanista – "Totta kai hän voi yltää siihen"

Snookertähti Ronnie O'Sullivan voi yltää vielä Stephen Hendryn seitsemän MM-tittelin ennätykseen, vuoden 2010 maailmanmestari Neil Robertson arvioi. 

O'Sullivan, 44, on juhlinut voittoa viidesti snookerin arvostetuimmassa turnauksessa. Kun hän valloitti uransa neljännen ja viidennen MM-tittelin peräkkäisinä vuosina 2012 ja 2013, moni uskoi, että hän saavuttaa Hendryn seitsemän pokaalin ennätyksen. 

Seitsemän vuotta myöhemmin O'Sullivan ei ole tuon lähempänä Hendrya. Vuonna 2014 O'Sullivan pääsi vielä finaaliin, mutta hävisi Mark Selbylle. Sen jälkeen parasta antia hänelle on ollut kaksi puolivälieräpaikkaa, ja vuosi sitten tuli pohjanoteeraus: tappio avauskierrokselle amatööripelaaja James Cahillille.  

– Viime vuosi (O'Sullivanin tappio) oli yksi oudoimmista jutuista koskaan, Robertson kommentoi Eurosportille.

– Siitä lähtien, kun hän hävisi Selbylle finaalissa, jokainen vuosi MM-kisoissa on ollut (hänelle) outo. Hän hävisi Barry Hawkinsille (2. kierroksella 2016), mikä oli uskomaton ottelu. 

O'Sullivan on pelannut viime vuosina hyvin säästeliäästi, mutta voitti paljon turnauksia varsinkin kausina 2017-2019. 

– Tajuton saldo häneltä, Robertson toteaa. 

Tämä kausi, jonka huipentavien MM-kisojen järjestäminen on edelleen hämärän peitossa, on ollut O'Sullivanilta vaisumpi.

Tämä on nostanut spekulaatioita siitä, ettei edes lajihistorian taitavin pelaaja pysty enää ihmetekoihin, kun 45 vuoden rajapyykki lähestyy. Varsinkaan henkisesti ja fyysisesti ääriraskaassa MM-turnauksessa. 

– Totta kai Ronnie voi yltää vielä seitsemään MM-titteliin. Kaikki on kiinni hänen päästään, Robertson arvioi viitaten englantilaistähden kuuluisiin oikkuihin. 

O'Sullivan on sanonut, että hän aikoo antaa itselleen vielä viimeisen mahdollisuuden suurtekoihin kahden seuraavan vuoden aikana. Hän on suunnitellut kiertävänsä turnauksia aktiivisemmin ja harjoittelevansa enemmän.  

Robertson on tästä mielissään, sillä O'Sullivan on kiertueen ylivoimainen vetonaula. 

– Se olisi lajille upea asia, että hän pelaisi useimmissa turnauksissa. Se olisi fantastista, vaikka se heikentäisikin meidän muiden menestysmahdollisuuksia, ja ehkä myös Ronnien. 

Snookerin modernin ajan vanhin maailmanmestari on Ray Reardon, joka juhli Crucible-teatterissa 45 vuoden ja 203 päivän ikäisenä keväällä 1978. O'Sullivan täyttää 45 vuotta ensi joulukuussa, joten Reardonin ennätyksen hän voisi rikkoa vasta keväällä 2022. 

Lue myös:

    Uusimmat