Ronnie O'Sullivanin tekemä uhkaus testiin, kun Englannista kantautui monen toivoma snookeruutinen – "On mielenvikaista edes keskustella tästä"

Heinäkuun viimeinen päivä Sheffieldin Crucible-teatterissa käynnistyviin snookerin MM-kilpailuihin päästetään yleisöä paikan päälle, kilpailukiertuetta pyörittävä World Snooker Tour (WST) ilmoitti maanantaina. Lajin kovimman vetonaulan Ronnie O'Sullivanin uhkaus turnauksen boikotoimisesta tulee nyt ajankohtaiseksi. 

Viisinkertainen maailmanmestari O'Sullivan, 44, ilmoitti viime viikolle, että hän harkitsee MM-turnauksen väliin jättämistä, jos 980-paikkaiseen Crucible-teatteriin aiotaan päästää yleisöä, edes rajoitetusti. Avoimesti bakteerikammostaan puhuneen O'Sullivanin mielestä koronavirus on edelleen liian suuri uhka. 

– En tuntisi oloani hyväksi sen suhteen. 

– Sisätapahtumiin ei pitäisi päästää yleisöä lainkaan ainakaan ennen vuotta 2021, ja mielestäni on mielenvikaista edes keskustella tästä, O'Sullivan puhisi The Sunin mukaan

O'Sullivan pääsee turnaukseen suoraan rankinginsa perusteella (sijoitettu kuudenneksi) ja hänen pitäisi aloittaa kuudennen MM-tittelinsä jahtaaminen 1. kierroksen ottelussa 2. elokuuta. Turnaus huipentuu 16. elokuuta. 

MM-snooker osa pilottihanketta

Snookerin MM-turnaus on yksi harvoista urheilutapahtumista – ja ainoa sisätiloissa käytävä – joissa testataan Ison-Britannian hallituksen tuoreita ohjeistuksia yleisön palauttamiseksi katsomoihin. Terveys- ja turvallisuustoimet ovat kattavat, ja niiden toteuttamista seurataan tarkasti kisapaikalla. 

– Tämä on mahtava uutinen niille harvoille faneille, jotka ovat pitäneet alkuperäiset lippunsa. Jokainen heistä saa paikan katsomossa. Ja yleiseen lipunmyyntiin vapautuvat liput tulevat menemään nopeasti, WST:n puheenjohtaja Barry Hearn iloitsi maanantaisen uutisen yhteydessä. 

– Toivomme, ettei meidän tarvitse järjestää tätä turnausta näissä olosuhteissa enää koskaan uudestaan. Mutta tällä kertaa kokemuksesta tulee entistä ainutlaatuisempi. 

Turnaukseen pääsee maailmanrankingin 16 parasta ja 16 muuta pelaajaa 21. heinäkuuta alkavan karsinnan perusteella. Myös Suomen Robin Hull on mukana karsinnassa, mutta paikka Cruciblessa vaatisi neljää otteluvoittoa.

Maailmanmestaruutta puolustaa englantilainen Judd Trump, joka on ykkössijoitettu tänä vuonna.   

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja