Ronnie O'Sullivan sai vastustajan, jolle häviäminen ei tunnu pahalta – taas tylyä puhetta MM-kisoista: "Pienemmät vakuutusrahat kuin Lewis Hamiltonista"

Snookerin MM-kisojen turnauskaavio arvottiin keskiviikkona. Rajusti yleisön edessä pelaamista arvostellut Ronnie O'Sullivan saa vastaansa thaimaalaisen Thepchaiya Un-Noohin. 

MM-turnauksen alla O'Sullivan on kritisoinut useaan otteeseen sitä, että pelinäyttämölle Crucible-teatteriin Sheffieldissä päästetään paikalle rajoitettu määrä yleisöä yhä vaivaavasta koronaviruksesta huolimatta. Tämä on osa Britannian hallituksen kokeilua koskien yleisön palauttamista urheilutapahtumiin. 

44-vuotias O'Sullivan toisti kritiikkinsä keskiviikkona, kun kaavio arvottiin. 

– Tätä snookertapahtumaa ja pelaajia kohdellaan kuin laboratoriorottia, joten mitä voimme tehdä? Voimme istua tässä ja valittaa, mutta se siitä. 

– Ehkä yleisölle pitää alkaa tehdä testejä jossain vaiheessa. Mutta tämä (kokeilu) pitää aloittaa jostakin, joten miksipä ei snookerista. Anthony Hamiltonista tarvitsee maksaa pienemmät vakuutusrahat kuin Lewis Hamiltonista, O'Sullivan kommentoi viitaten F1-sarjan brittitähteen. 

O'Sullivan mainitsema Anthony Hamilton kärsii astmasta, ja kuuluu näin koronaviruksen riskiryhmään. 

– Uhmaan kaikkia niitä, jotka ovat pitäneet neljä kuukautta etäisyyttä ihmisiin ja sanovat nyt, että meidän pitää mennä pelaamaan saliin, joka on täynnä ihmisiä, viisinkertainen maailmanmestari summaa. 

Kahden pikapelaajan näytös

O'Sullivanin ja Thepchaiya Un-Noohin, 35, kohtaaminen on yksi avauskierroksen helmistä. Molemmat tunnetaan hyvin nopeasta pelityylistä. 

O'Sullivan oli arvontatuloksesta mielissään. 

– Tykkään pelata häntä vastaan, ja itse asiassa hän on yksi harvoista kavereista, joille häviäminen ei tunnu pahalta, sillä hän on niin mukava tyyppi, O'Sullivan pyöritteli Eurosportille. 

– Kaikki huippupelaajat haluaisivat nähdä hänen menestyvän ja voittavan turnauksia. Hän on hyvin nöyrä, ja kaikki arvostavat häntä, englantilaissuuruus kehui vastustajaansa. 

O'Sullivanin esitykset MM-kisoissa ovat olleet vaisuja viime vuosina: viime kaudella hän hävisi avauskierroksella amatööripelaaja James Cahillille, sitä edellisenä vuonna tappio tuli 2. kierroksella. 

Idolinsa kohtaava Un-Nooh toivoi yhtä asiaa tiistaina, kun hän voitti MM-karsinnassa Liam Highfieldin

– Pääsen nyt turnaukseen kolmannen kerran, ja olen menestynyt hyvin kahtena viime vuotena. Toivon vain, ettei vastustajakseni arvota taas Judd Trumpia, Un-Nooh sanoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Un-Nooh piinasi Trumpia 1. kierroksella vuosi sitten, kun englantilaistähti voitti ottelun vasta katkaisuerässä. Trump eteni lopulta mestariksi ja puolustaa titteliään tänä vuonna – urakka alkaa ottelulla Tom Fordia vastaan. 

MM-kisoissa on mukana 32 pelaajaa, 16 rankingin perusteella ja 16 karsijaa. Turnaus alkaa perjantaina ja huipentuu finaalin viimeisiin pelijaksoihin 16. elokuuta. 

Alla kuvat turnauksen kaavion ylä- ja alaosista

Lähteet: Reuters, metro.co.uk, Independent

Lue myös:

    Uusimmat