Kolme vinkkiä, joilla saat vatsarasvan palamaan kävelylenkillä

Pysy pystyssä talviliukkailla – asiantuntijoiden vinkit 5:45
KATSO MYÖS: Näin pysyt pystyssä talviliukkailla!

Kävely on helposti lähestyttävä ja hyvä liikuntamuoto, johon on helppo saada lisätehoa pienillä kikoilla.

Huomenta Suomessa annetaan vinkkejä, miten ottaa treenitehot irti talviulkoilusta ja lumenluonnista torstaina 25.1. klo 9.15 alkaen. Katso MTV3-kanavalta tai MTV Katsomosta.

Vatsarasvan polttaminen on yleinen lenkille ajava motivaattori. Vyötärölle kertyneiden kilojen karistaminen onkin tärkeää ihmisen terveyden kannalta.

Hoikemman keskivartalon resepti on periaatteessa yksinkertainen: energiansaantia rajoitetaan samalla kun kulutusta lisätään yhdistämällä voima- ja kestävyysharjoittelua. Jos punttien nostelu ei innosta, voi lihaskuntotreenin tehdä esimerkiksi lenkin yhteydessä.

Kiireisille ihmisille työkseen ravitsemus- ja liikuntaohjeita antava amerikkalainen valmentaja Tim Liu kertoi Eat This, Not That -sivustolle, mitkä kikat saavat vatsarasvan palamaan kävelylenkillä.

1. Kävele ylämäkeen

Mäet tuovat mukavaa lisähaastetta kävelylenkkiin. Ylämäkeen kävellessä lantion ja reisien suurten lihasten täytyy työskennellä kovemmin, mikä lisää liikunnan avulla poltettujen kaloreiden määrää.

Lenkkipolun varrelta kannattaa etsiä sopivan kokoinen kumpare, jonka päälle kivuta. Alas laskeutumisen jälkeen nousun voi toistaa muutaman kerran sopivaa poltetta tuomaan.

2. Vaihtele tahtia

Toinen tapa lisätä lenkin aikana kulutettua kaloreita on vaihdella kävelytahtia – mitä kovempaa etenee, sen enemmän energiaa kuluu. Itsensä voi haastaa laskemalla, kuinka nopeasti tavallisen lenkkinsä selvittää loppuun asti ja pyrkiä sitten lyömään tämä aika seuraavalla kerralla.

Mikäli liikuntaharrastuksen on vasta aloittamassa, ovat intervallit hyvä tapa kohottaa kestävyyskuntoa. Normaalin kävelytahdin lomassa tehdyt lyhyet reippaamman kävelyn pätkät ovat oiva tapa kohottaa kuntoa ja polttaa rasvaa.

3. Kehonpainoliikkeet kävelyn lomassa

Lenkin lomassa tehdyt kyykyt pistävät jalkojen lihakset töihin. Kyykkyihin ei tarvita kahvakuulia tai levypainoja, sillä kehon oma paino tuo liikkeisiin mukavasti vastusta. Katso alla olevalta videolta ohjeet kehonpainotreeniin.

Kiinteydy nopealla ja tehokkaalla kehonpainotreenillä 4:17
Kiinteydy nopealla ja tehokkaalla kehonpainotreenillä.

Kyykkyjä kannattaa Liun mukaan tehdä 10–15 liikkeen sarjoissa. Peruskyykkyjen lisäksi kehonpainoilla tehtäviksi sopivat sivukyykyt sekä polvennostot. Kun liikkeissä vielä aktivoi keskivartalon lihaksia vetämällä vatsaa sisään, on tehokas ja kokonaisvaltainen treeni taattu.

Eri liikkeitä voi tehdä eri vaiheissa pitkin kävelylenkkiä. Toinen mahdollisuus on tehdä koko lihaskunto-osuus kerralla.

Huomenta Suomessa annetaan vinkkejä, miten ottaa treenitehot irti talviulkoilusta ja lumenluonnista torstaina 25.1. klo 9.15 alkaen. Katso MTV3-kanavalta tai MTV Katsomosta.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2022.

Katso myös: Biologisessa ihannepainossa keho voi hyvin. Videolla ravitsemusterapeutti kertoo, miten luontaisen painonsa voi löytää.

Miten oman ihannepainonsa voi löytää? 1:30
Näin löydät ihannepainosi!

Lue myös:

    Uusimmat