Käytä aika kotona hyödyksi! Mieliala kohenee ja vastustuskyky vahvistuu – monta syytä harrastaa itsetyydytystä

Onko lantionpohjatreenistä hyötyä seksissä? 1:01
Mitä hyötyä lantionpohjatreenistä on seksin suhteen? Seksuaaliterapeutti vastaa.

Koronapandemiasta johtuvan uuden tilanteen vuoksi moni meistä on kotona yksin enemmän kuin kenties pitkään aikaan. Yhdysvaltalaislääkärin mukana aikaa voi käyttää vaikkapa siihen, että tutustuu omaan kroppaan hieman paremmin.

Hormoneihin erikoistuneen amerikkalaislääkäri Jennifer Landamin mukaan masturbointi voi olla juuri sitä, mitä keho kaipaa nyt korona-aikana, kertoo The Sun. Landamin mukaan itsetyydytys voi vahvistaa ihmisten luontaista vastustuskykyä ja nostaa tauteja tappavien valkosolujen määrää. Itsetyydytys voisi siis kenties ehkäistä esimerkiksi flunssaa.

The Sunin mukaan samansuuntaista viestiä nautinnon terveyshyödyistä näyttäisi antavan myös eräs vuonna 2004 julkaistu saksalaisen University Clinic of Essenin tutkimus. Tutkimuksessa havaittiin, että seksuaalinen kiihottuminen ja orgasmit näyttivät lisäävän valkosolujen määrää ja vahvistavan immuunijärjestelmää.

Myös lääkäri Nicole Prause liputtaa säännöllisten orgasmien puolesta. Hän muistutti Daily Star -median haastattelussa jo vuonna 2018, että mitä enemmän seksiä harrastaa, sitä enemmän saa nauttia sen hyödyistäkin. Nautinto saa kehone rittämään enemmän mielihyvähormoni serotoniinia, jolloin stressitasot laskevat ja mieliala kohenee.

Lue myös:

    Uusimmat