Asiantuntijat paljastavat: 5 asiaa, jotka säännöllinen itsetyydytys aiheuttaa

Päivittäisellä itsetyydytyksellä voi olla huikeita hyötyjä terveyteen.

Naisen nautinto ei aina ole itsestäänselvä asia. Vain neljännes naisista kykenee saamaan orgasmin yhdynnässä. Asiaan vaikuttavat esimerkiksi stressi, limakalvojen kuivuus ja läheisyyden puute. Lisäksi useista seksiasennoista uupuu klitorisstimulaatio, jota moni nainen tarvitsee päästäkseen hekuman huipulle.

Omaan vartaloon tutustuminen ei olekaan huonompi idea. Kun ymmärrät paremmin, mistä juuri sinä nautit, voit jakaa tiedon myös kumppanillesi. Näin hyödytte molemmat parantuneesta seksielämästänne.

Popsugar listasi asioita, joita luultavasti alkaa tapahtua, jos alat harrastaa itsetyydytystä joka päivä.

1. Nukut paremmin

Avioliitto- ja seksiterapeutti Kat Van Kirkin mukaan päivittäinen itsetyydytys – tai säännöllinen itsetyydytys useita kertoja viikossa – lievittää jännitystä rauhoittamalla keskushermostojärjestelmää. Tämän seurauksena nukut paremmin.

Samasta syystä ei kannata murehtia sitäkään, että kumppani nukahtaa pian seksin jälkeen. Kyse ei ole tylsistymisestä, vaan kuumasta petijumpastanne. Vaikka miehet rentoutuvat orgasmin jälkeen nopeammin, ja naisilla vaikutus on asteittaisempi, hyödyt unen kannalta ovat molemmilla sukupuolilla kuitenkin samankaltaiset.

2. Olet onnellisempi

Orgasmin jälkeen olo tuntuu muutenkin olemaan onnellisempi, mutta Kirkin mukaan tunnet olosi ylipäätään onnellisemmaksi säännöllisen itsetyydytyksen aloitettuasi.

Eikä omalle ilolle tarvitse löytyä aikaa heti aamusta, jotta päivä sujuisi paremmin. Kirkin mukaan riittää, että tyydytät itsesi jossain välissä päivää.

– Säännöllinen itsetyydytys vaikuttaa positiivisesti moniin hormoneihin, kuten oksitosiiniin ja endorfiineihin, mikä voi johtaa kevyempään mielialaan ja yleiseen parempaan hyvinvointiin, Kirk lupailee.

Lisäksi säännöllinen itseiloittelu parantaa itsetuntoa ja itsevarmuutta, ja tuota uutta energiaa on hyvä kanavoida petijumpassa kumppanin kanssa.

3. Libidosi kasvaa

Jos arki painaa päälle, eikä seksi kumppanin kanssa juuri houkuttele, voi itsetyydytys korjata ongelman. Sen lisäksi, että muistat, kuinka hyvältä se tuntuu, se saa sinut myös haluamaan enemmän ja enemmän seksiä, lupaa seksiasiantuntija Tino Dietrich.

– Seksi aiheuttaa seksiä. Mitä enemmän seksiä harrastat, vaikka itsesi kanssa, sitä enemmän seksiä haluat, Dietrich sanoo.

Hyvän olon hormonien lisääntyminen kehossa saa sinut tuntemaan olosi mahtavaksi, etkä halua luopua siitä tunteesta.

4. Vahvistat lantionpohjalihaksiasi

Vahvat lantionpohjalihakset ovat avuksi virtsarakon terveydelle ja virtsavaivojen ehkäisyyn erityisesti synnytyksen jälkeen.

Seksiterapeutti Holly Richmondin mukaan muutoksia vaginassa voi huomata liki välittömästi päivittäisen itsetyydytysrutiinin aloitettuaan.

– Emättimen seinämistä tulee herkempiä ja vastaanottavaisempia monille hyville tuntemuksille.

Nuo hyvät tuntemukset lupailevat parempia orgasmeja. Lantionpohjalihasten treeni ja orgasmiin johtava itsetyydytys jäljittelevät samaa kaavaa: supistelua ja purkautumista. Orgasmi on kuitenkin nopeampi keino.

– Mikä tahansa orgasmi on hyvä orgasmi, mutta jos voit tehdä siitä vahvemman ja pidempikestoisemman, mitä päivittäinen harjoittelu helpottaa, aina parempi.

5. Vähemmän poissaoloja töistä

Mitä enemmän seksipäiviä, sitä vähemmän sairaslomapäiviä. Orgasmin aikana keho vapauttaa DHEA-hormonia, joka parantaa vastustuskykyä monen muun asian ohella.

Se taas tarkoittaa vähemmän flunssia, Kirk toteaa.


Lähde: Popsugar

***

Lue myös:

    Uusimmat