Tiesitkö näitä faktoja itsetyydytyksestä? Parantaa seksielämää, lukuisia terveyshyötyjä – kaikki eivät silti ole koskaan kokeilleet

Iso O - matka hekuman huipulle 8:10

Itsetyydytystä tulisi pitää normaalina osana tervettä seksielämää. Lue faktat masturbaatiosta!

Yllä olevalla videolla asiaa naisen orgasmista. Miksi nainen teeskentelee?

Health-sivusto kokosi yhteen yllättävät ja vähemmän yllättävät faktat naisen masturbaatiosta.

Tässä iässä masturboidaan eniten

Milleniaalit kertovat masturboivansa eniten. Niin väittää Indianan yliopiston tekemä kysely, joka paljasti, että 72 prosenttia 25–29-vuotiaista naisista oli masturboinut ainakin kerran kuluneen vuoden aikana. Vertailun vuoksi, 18–19-vuotiaista naisista samaa sanoi 60 prosenttia, ja 60–69-vuotiaista vain 47 prosenttia.

Viidennes naisista ei ole tehnyt koskaan

Vuonna 2015 toteutettu kysely paljasti, että noin 22 prosenttia naisista ei ollut koskaan tyydyttänyt itseään.

Miehet tekevät useammin

Noin 81 prosenttia 18–49-vuotiaista miehistä kertoi Indianan yliopiston kyselyn mukaan masturboineensa ainakin kerran kuluneen vuoden aikana. Erään teorian mukaan miehet masturboivat enemmän siksi, että pojat koskettelevat penistään pienestä pitäen aina pissatessaan, joten he kasvavat varauksettomimmiksi itseensä koskemisen suhteen.

Myös oma kehonkuva voi selittää asiaa. 

– Riippuen siitä, miten nainen kokee oman vartalonsa, hän saattaa masturboida todennäköisemmin tai epätodennäköisemmin, seksiterapeutti Holly Richmond muotoilee.

Masturbaatio voi parantaa seksielämää

On myytti, että orgasmit oman käden avulla tekisivät kliimaksin yhdynnässä hankalammaksi.

– Se on oikeastaan päinvastoin, sanoo Richmond.

"Mitä enemmän masturboit, sitä enemmän seksiä haluat."

– Mitä enemmän masturboit, sitä enemmän seksiä haluat.

Tämä johtuu siitä, että itse aiheutetut orgasmit lisäävät seksihormoneja sekä verenvirtausta alapäässä ja saavat aivot "sille tuulelle". Lisäksi harjoitus tekee mestarin. Toisin sanoen, saat helpommin orgasmin kumppanin kanssa, kun tiedät tasan millaisesta kosketuksesta pidät.

Myös Archives of Sexual Behavior -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa selvisi, että naiset, jotka kertoivat masturboineensa neljän edellisen kuukauden aikana olivat myös olleet todennäköisemmin yhdynnässä kuluneen kuun aikana.

Tekee hyvää terveydelle

Aivan kuten yhdynnällä kumppanin kanssa, sooloseksillä on merkittäviä terveyshyötyjä. Itsetyydytys vähentää kuukautiskipua, madaltaa stresstitasoja ja parantaa unenlaatua. On myös joitain todisteita siitä, että masturbaatio voisi ehkäistä flunssaa lisäämällä tauteja tappavien valkosolujen määrää.

Tekee hyvää myös mielenterveydelle

– Masturbaatio voi vapauttaa hyvän olon hormoneja, kuten oksitosiinia ja dopamiinia, jotka tuovat nautinnon tunteen. Jos tunnet olosi ahdistuneeksi tai stressaantuneeksi, tämä hyvien tunteiden syöksy voi toimia häiriötekijänä ja viedä mielen pois siitä, mikä ikinä sinua vaivaakaan, Richmond sanoo.

Lähde: Health

***

Lisää seksuaalienergiaa naisille! 8:14

Lue myös:

    Uusimmat