Kaukaloihin palaava Tuukka Rask nauroi takavuosien raivokohtaukselleen – "Ehkä minun täytyy vetää jotain hatustani"

Tähtivahti Tuukka Rask palaa kaukaloihin AHL-joukkue Providence Bruinsin riveissä tänä viikonloppuna lonkkaleikkauksen jäljiltä. 

Raskin sopimus Boston Bruinsin kanssa päättyi viime kauden päätteeksi. Kauden jälkeen Rask suuntasi lonkkaleikkaukseen, jonka kuntoutus on edennyt aikataulussa. Kokenut suomalaistähti kertoo lonkkakipujen olevan nyt historiaa.

– Voin hienosti. Suurin ongelma oli kipu, jonka nivelen lukkiutuminen tuotti. Kaikki se on nyt poissa. Se tekee valtavan eron.  Kun olen perhosasennossa, minun ei tarvitse miettiä sitä kipua enää. Tunnen oloni erinomaiseksi, Rask kertoo Bostonin järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

Rask solmi torstaina tryout-sopimuksen AHL-seura Providence Bruinsin kanssa saadakseen pelituntumaa ennen paluuta Bostonin kirkkaisiin valoihin. 34-vuotias maalivahti ei kanna huolta NHL-sopimuksesta.

– Meillä on suunnitelma, eikä sen pitäisi olla ongelma. Pelaan perjantaina täällä ja katsotaan sitten sunnuntaita. Ensi viikolla minun pitäisi olla jo isojen poikien seurassa, Rask sanoo.

– Tarvitsen vain yhden tai kaksi peliä. Fyysisesti voin erinomaisesti, mutta edellisestä pelistä on selvästikin aikaa, joten katsotaan, mitä pelin jälkeen tapahtuu, Rask valottaa.

Edellisen kerran AHL:ssä kaudella 2008-09 esiintynyt suomalaisvahti muistetaan takavuosien tempauksestaan, kun hän menetti AHL-kaukalossa täysin malttinsa. Rask heitti tappioon päättyneen ottelun jälkeen mailansa ja kaukalon reunalla olleen maitolaatikon raivostuneena jäälle. Jenkkitoimittajan esiin nostama muisto sai Raskin naurahtamaan.

– Ehkä minun täytyy vetää jotain hatustani. Agenttini sanoi minulle, ettei kannata välittää, jos nuoret yrittävät tehdä jotain hullua. Älä menetä malttiasi, Rask nauraa.

Bostonin maalia ovat tällä kaudella vartioineet Linus Ullmark ja Jeremy Swayman, jotka ovat kumpikin esiintyneet tolppien välissä vahvasti.

Koko NHL-uransa Bostonia edustanut Rask teki tilanteensa selväksi Bostonin GM Don Sweeneylle jo viime keväänä. Suomalaisvahti on aiemminkin jo sanonut, ettei hän tarvitse muhkeaa miljoonasopimusta pelatakseen Bostonissa.

– Minulla oli hyvä tapaaminen Sweeneyn kanssa viime kauden jälkeen. Isoin asia minulle oli, että jos toivun leikkauksesta kunnolla, yritän tulla takaisin. Tässä vaiheessa haluan vain auttaa. Kuten olen sanonut aiemminkin, en odota isoa sopimusta. Haluan vain auttaa kavereita ja tehdä osani sitä kautta, Rask painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat